Beruházás

2020.02.05. 18:30

Afrika ház és oroszlán a vadasparkban

Bejárat és fogadóközpont épül, lesz Afrika bemutató épületet – oroszlán- és sivatagi hiúz-kifutóval –, valamint felújítják a Tigris-házat a Miskolci Állatkert és Kultúrparkban.

Novák Krisztina

Fotó: Ádám János

– Pályázat révén valósul meg az a 419 millió forintos beruházás, ami a Miskolci Állatkert és Kultúrpark részbeni megújítását célozza – mondta a szerdai sajtótájékoztatón Veres Pál, Miskolc polgármestere. – Ez illeszkedik abba a koncepcióba, amit a város Miskolc-Diósgyőr és Miskolc-Lillafüred egységes turisztikai attrakciójának részeként elképzelt. Úgy gondolom, hogy a miskolciak számára ez a fejlesztés már önállóan is eredményeket mutat, de illeszkedik majd abba a nagy sorba is, amit szeretnénk a későbbiekben kiajánlani az idelátogató vendégeknek.

Három terület

A gyakorlati megvalósításról Csordás László, a Miskolci Városgazda Kft. szolgáltatási igazgatója beszélt.

– Egy huszonegy hektáros részről beszélünk, amelyen három fejlesztési területet alakítunk ki. Ezeknek a célja az állatkert fogadási- és rekreációs feltételeinek a javítása, kis részben érintett az úthálózat, de abból is leginkább egy útszakasz megépítése és a látogatói infrastruktúra színvonalának emelése.

A beruházás a tervek szerint 2020. december 31-re készül el. A fejlesztés eredményeként várhatóan tovább nő a Miskolci Állatkert látogatóinak száma, hosszabbodik az itt tartózkodás ideje, és bővülhetnek a turisztikai szolgáltatások és programlehetőségek a Csanyikban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!