Fejlesztés

2020.01.14. 17:00

Rengeteg feladat előtt állnak Járdánházán

A Gyepes-völgyben turisztikai fogadóállomást és pihenőparkot is terveznek az önkormányzatnál.

Marosréti Ervin

Kovács Gábor

Fotó: Marosréti Ervin

Az eredményesen zárult 2019-es év után Járdánházán is újult erővel kezdtek hozzá az idei feladatok megvalósításának. Az Ózdtól alig néhány kilométerre, a 25-ös főút mentén található településen az uniós és az állami pályázati lehetőségek jelenthetik a fejlesztési irányt.

Fejlesztés, közösségi terek…

– Nekünk is számos feladatunk van 2020-ban, csakúgy mint a környéken található többi önkormányzatnak – szögezte le előre Kovács Gábor, a település polgármestere. – Az általános iskolánk energetikai fejlesztése mellett közösségi tereket, szabadidős helyszíneket igyekszünk kialakítani Járdánháza belterületén. Természetesen ezeknél a fejlesztéseknél pályázati forrásokat igyekszünk majd felhasználni, hiszen önerőből erre egyáltalán nem lenne lehetőségünk.

Figyelem a turisztikára

Kovács Gábor azt is elárulta, hogy az előttünk álló esztendőkben a költséghatékony beruházások mellett igyekeznek a lehető legtöbb figyelmet fordítani a turisztikára, hiszen ezen a területen szintén bevételekhez juthat Járdánháza. Azon dolgoznak, hogy a szép természeti környezetet a lehető legtöbben felfedezzék. A tervek szerint elvégzik a Gyepes-patak vízvédelmi rekonstrukcióját, de megépíthetik a Gyepes-völgyi turisztikai fogadóállomást és egy pihenőparkot is. Az önkormányzat azt is tervezi, hogy részt vesz a Magyar falu programban, de emellett számos megvalósítandó feladata van annak érdekében, hogy a település működjön, lehetőségeihez képest pedig fejlődni is tudjon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!