Együttműködés

2020.01.15. 19:15

Jövőbe mutató, építő jellegű

Munkamegbeszélést tartottak a megyei önkormányzat és az egyházak képviselői.

Fotós: Kulcs Magazin

A történelmi egyházak képviselőivel tartott munkamegbeszélést a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat. A felek együttműködési szándékukról biztosították egymást a köznevelés, ifjúságnevelés, a karitatív jellegű tevékenységek és a pályázatok területén.

Több területen

A történelmi egyházak képviselőivel tartott évkezdő munkamegbeszélést a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat elnöke, Bánné dr. Gál Boglárka. A római katolikus egyházat dr. Ternyák Csaba egri érsek, a görögkatolikusokat dr. Orosz Atanáz püspök, a református egyházat Csomós József püspök, az evangélikusokat Buday Barnabás esperes képviselte. A megyei közgyűlés és önkormányzat részéről a megbeszélésen részt vett továbbá Szabó Gergely alelnök, valamint a Fidesz–KDNP frakcióvezetője, Szalai Szabolcs és a megyei közgyűlési bizottságok vezetői.

Jelenleg Magyarországon a kormány a keresztény Európa, ezzel együtt a konzervatív, keresztény értékrend megőrzése iránt elkötelezett. Épp ezért tartotta fontosnak a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei közgyűlés vezetése, hogy jövőbe mutató, építő jellegű megbeszélést kezdeményezzen a történelmi egyházak képviselőivel.

– Cél, hogy évről évre új tartalommal bővülő együttműködés valósuljon meg a megyei önkormányzat és a történelmi egyházak között. A felek együttműködési szándékáról biztosították egymást a köznevelés, ifjúságnevelés, a karitatív jellegű tevékenységek és a pályázatok területén – mondta az eseménnyel kapcsolatban Bánné dr. Gál Boglárka.

A felek megállapodtak abban is, a következő hónapokban közös nyilatkozatot fogadnak el, amelyben az együttműködés keretfeltételeit is meghatározzák, valamint rendszeres időközönként újra asztalhoz ülnek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában