sörgyár

2019.06.16. 18:00

Új szlogen: Borsodi határok nélkül!

Az új gyártósorral a gyár ökológiai lábnyoma is jelentősen csökkenni fog.

Pap Gyula

Nagy László, Bőcs polgármestere (balra) és Vuleta Zsolt, a Borsodi Sörgyár ügyvezetője az új gyártósornál

Fotó: Kozma István

A Borsodi Sörgyár új szlogenje, a Borsodi határok nélkül! azt is jelenti, hogy az évi ötszázmillió korsó kiváló minőségű sör gyártása mellett regionális szinten is jelentős vállalattá kívánnak válni – hangzott el a sörgyártó tegnapi eseményén, ahol átadták a bőcsi üzem új doboztöltősorát, valamint bemutatták az első fenntarthatósági jelentésüket is. Az eseményen köszöntőt mondott Isabelle Poupart, Kanada magyarországi nagykövete és Nagy László, Bőcs polgármestere.

Átlag fölötti teljesítmény

A Borsodi Sörgyár 2018-ban a piaci átlagot meghaladó mértékben, 3 százalékkal tudta növelni az értékesített sör mennyiségét, valamint 11,2 százalékkal az árbevételét az azt megelőző évhez képest. De a vállalat nem szeretne itt megállni. A tavaly megkezdett, mintegy 12 millió euró értékű beruházással már régiós ambícióik vannak – hangsúlyozta Vuleta Zsolt, a Borsodi Sörgyár ügyvezetője.

 

„A tavalyi év során a várakozásainknak megfelelően sikerült a piaci átlagot meghaladó mértékben növelnünk az értékesítésünket. A jó eredményekhez munkatársaink elkötelezett munkájára és a partnereink igényeinek következetes kielégítésére volt szükség. Ennek érdekében tavaly a Borsodi kamionjai közel 3 millió kilométert tettek meg az országon belül. Ugyanakkor a sikeres év után sem szeretnénk lassítani. Tavaly megkezdtük a gyár történetének egyik legnagyobb beruházását, ami nagyban hozzájárul majd ahhoz, hogy a Borsodi Sörgyár a cégcsoporton belül meghatározó vállalattá váljon, átlépve saját és az ország határait.” – fejtette ki az ügyvezető.

Hároméves projekt

A doboztöltősor üzembe állításával a Borsodi Sörgyár hároméves, 12 millió eurós beruházása félidőhöz érkezett. A projekt végére a vállalat bőcsi sörgyárának kapacitása éves szinten 1,8 millió hektoliterről 2,5 millióra nőhet. A megnövekedett kapacitásnak köszönhetően pedig a Borsodi gyára lehet a Molson Coors regionális gyártóközpontja – emelte ki Szilva János, a Borsodi Sörgyár ellátási láncának igazgatója. „A gyártósor egy új korszak kezdetét jelenti a bőcsi üzem történetében, hiszen lehetőségünk nyílik arra, hogy a hazai, növekvő igények kiszolgálása mellett olyan piacokat lássunk el kiemelkedő minőségű termékeinkkel, mint a cseh vagy a horvát. Ahhoz, hogy ennek a kihívásnak meg tudjunk felelni, az elmúlt év során átalakítottuk a logisztikai rendszerünket, és mintegy 10 százalékkal bővítettük a gyár személyi állományát. Az új gyártósor átadása ugyanakkor a fenntarthatósági célkitűzéseink elérésében is egy újabb mérföldkő, hiszen a korszerű berendezésnek köszönhetően jelentősen csökkenthetjük többek között az üzemi energiafelhasználást” – mutatott rá az igazgató.

Az új gyártósorral a Borsodi Sörgyár ökológiai lábnyoma is jelentősen csökkenni fog, elsősorban a kisebb szén-dioxid-kibocsátásnak, másfelől a hatékonyabb vízfelhasználásnak köszönhetően. A Borsodi a fenntarthatóság melletti hosszú távú elkötelezettség jegyében idén először adta ki fenntarthatósági jelentését.

A Molson Coors Company

A Molson Coors sörgyártó vállalatcsoport a világ egyik legnagyobb sörgyártója. A vállalat működési részét képezi Kanada, az Egyesült Államok, az Egyesült Királyság és Írország, Közép-Európa, és a Molson Coors International (MCI). A vállalat változatos, saját és partnermárkákból álló portfólióval rendelkezik, melyhez olyan vezető prémium márkák tartoznak, mint a Coors Light, Molson Canadian, Carling és Staropramen. A Molson Coors 2012-ben listázásra került a Dow Jones Fenntarthatósági Indexen (DJSI).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában