Munkaerőpiac

2019.05.14. 11:30

Jól képzett technikusok, mérnökök kerestetnek a miskolci bázisra

Három éven belül induló üzeméhez toboroz dolgozókat a Lufthansa Technik.

Szaniszló Bálint

Munka egy Lufthansa-szervizbázison

Forrás: Lufthansa

Néhány héttel ezelőtt kezdte meg a munkaerő toborzását leendő miskolci üzeméhez a Lufthansa Technik, a világ vezető repülőgép-szolgáltatója, amely – mint írtuk – 43 milliárd forintos beruházással húszezer négyzetméteres csarnokot épít a Miskolci Mechatronikai Ipari Parkban. A szervizbázison négyszáznál több, magasan képzett munkavállalót terveznek hosszú távon foglalkoztatni.

A Lufthansa Technik invesztíciója a rendszerváltozás óta a legnagyobb egyösszegű beruházás lesz Miskolcon.

Formálódik a törzsgárda

A Lufthansa olyannyira komolyan veszi a fejlesztést, hogy ebben az évben szeretné összeállítani a törzsgárdát. A cég leendő munkásai szakmai és nyelvi továbbképzési rendszerében szerzik meg a szükséges ismereteket.

A szervizbázis tervezése jövőre kezdődik, a csarnok pedig várhatóan 2021-ben épül fel. Azt is tudni lehet, hogy az új üzemben a termelés 2022-ben indul el. A miskolci telephelyen repülőgépek hajtóműveit javítják majd.

A Miskolci Szakképzési Centrumban néhány nappal ezelőtt kezdődött meg a toborzás. A Lufthansa szakemberei számítanak a Miskolci Szakképzési Centrum iskoláiban, elsősorban a gépiparra szakosodott Andrássy Gyula Gépipari Szakgimnáziumban most végző, érettségiző fiatalokra, hiszen ők lehetnek a legfogékonyabbak a szakképzés folytatására.

Olyan, a szakmai továbbképzésre fogékony fiatalokat keres, akik főként a gépipari, műszeripari szakmákban szereztek megfelelő színvonalú középfokú képesítést. Természetesen jól képzett mérnökökre is szükség van.

Nagyszerű lehetőség

Dr. Kriza Ákos polgármester felidézte: a világ egyik vezető repülőgép-szolgáltatója több mint száz lehetséges helyszín közül választotta Miskolcot, ezzel soha nem látott lehetőség nyílik meg a miskolci fiatalok előtt, új fejezet nyílik a miskolci szakképzésben.

A polgármester szólt arról is, hogy a Lufthansának köszönhetően az itt végző diákok világszínvonalú képzést kapnak, amire biztos egzisztenciát tudnak majd alapozni, a kiválasztottak olyan tudás és szakmai ismeretek birtokába jutnak, amelyet a világ bármely vezető ipari vállalata örömmel fogadna.

Dominik Giugno, a Lufthansa Technik vezérigazgatója elmondta: csapata a közeljövőben Miskolcot tekinti új otthonának, nagyra értékelik, hogy számíthatnak partnereik támogatására Miskolcon és Magyarországon. A Lufthansa Technik több mint 23 ezer dolgozóval 850 légitársaságnak nyújt szolgáltatásokat világszerte, a cég tavalyi bevétele elérte az 5,9 milliárd eurót. A miskolci üzem működése tehát 2022-ben indulhat meg, az első munkavállalókat azonban már idén felveszik és Németországba, Írországba küldik őket továbbképzésre. A miskolci Lufthansa-központban magas szintű követelmények és szigorú szabványok érvényesülnek majd, ráadásul saját fejlesztési feladatokat is kap, ezért jól képzett mérnököket is keresnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!