Helyi gazdaság

2015.10.29. 11:37

Felfüggesztette a BÉT az OTP tőzsdei kereskedését

Budapest - Felfüggesztette a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) az OTP Bank Nyrt. törzsrészvényeinek kereskedését csütörtökön, a tőzsdenap végéig - olvasható a BÉT honlapján.

Budapest - Felfüggesztette a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) az OTP Bank Nyrt. törzsrészvényeinek kereskedését csütörtökön, a tőzsdenap végéig - olvasható a BÉT honlapján.

A BÉT korábbi tájékoztatása szerint az OTP egyik tulajdonosa eladja részvényeit az Equilor Befektetési Zrt. közreműködésével. Az értékesítésre felajánlott darabszám 14 091 953, ez alapján tőzsdei elemzők úgy vélik, hogy valószínűleg a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt., tehát a magyar állam adja el 5 százalékos részesedését. Az OTP-részvények 5670 forintos szerdai záróára alapján mintegy 79,9 milliárd forintot ér a részvénycsomag.

A tőzsde honlapján közzétett információk szerint az OTP kérvényezte a felfüggesztést, legkésőbb az aukció eredményét tartalmazó rendkívüli tájékoztatás közzétételéig terjedő időszakra, tekintettel arra, hogy az aukció során keletkező információ, valamint az aukció eredménye is olyan információ, amely a részvényekkel történő tőzsdei kereskedést, illetve a részvények árfolyamát befolyásolhatja.

A befektetők érdekeinek védelme, illetve a piac információkkal történő ellátása a részvények kereskedésének felfüggesztését indokolja - írta a BÉT.

Az üzletszabályzat szerint a BÉT felfüggesztheti az értékpapír kereskedését, amennyiben a kibocsátó kérelmezi értékpapírjainak legfeljebb 10 napig terjedő felfüggesztését annak érdekében, hogy megakadályozza a rendkívüli tájékoztatásának nyilvánosságra hozatalát megelőzően nyilvánosságra kerülő információk felhasználását.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!