Helyi gazdaság

2015.09.07. 08:59

Novák Katalin: egyre több bank ismeri el önerőként a csokot

Budapest, 2015. szeptember 7., hétfő (MTI) - Egyre több bank ismeri el a hitelfelvételnél önerőként a családi otthonteremtési kedvezményt, a csokot - mondta Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) család- és ifjúságügyért felelős államtitkára hétfőn az M1 aktuális csatornán.

Budapest, 2015. szeptember 7., hétfő (MTI) - Egyre több bank ismeri el a hitelfelvételnél önerőként a családi otthonteremtési kedvezményt, a csokot - mondta Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) család- és ifjúságügyért felelős államtitkára hétfőn az M1 aktuális csatornán.A Magyar Nemzeti Bank (MNB) ajánlása szerint van erre lehetőségük a bankoknak, amelyek közül egyre több él is ezzel a megoldással. Így akár saját pénz hozzáadása nélkül is ingatlanhoz juthatnak a családok - ismertette az államtitkár.

Novák Katalin beszélt arról is, hogy - a napokban elterjedt hírekkel ellentétben - nem fog kimerülni a csok kerete, hiszen ez egy felülről nyitott előirányzat, amelyre mind idén, mind pedig jövőre rendelkezésre áll a szükséges összeg a költségvetésben.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!