Helyi gazdaság

2013.02.24. 12:23

MSZP: nem növekvő gazdaság, hanem recesszió van

Budapest, 2013. február 24., vasárnap (MTI) - Józsa István szocialista frakcióvezető-helyettes szerint Orbán Viktor kormányfő súlyosan félrevezeti az országot, amikor jó teljesítményekről, növekvő gazdaságról beszél, miközben a kabinet felélte az ország tartalékait és recesszió van.

Budapest, 2013. február 24., vasárnap (MTI) - Józsa István szocialista frakcióvezető-helyettes szerint Orbán Viktor kormányfő súlyosan félrevezeti az országot, amikor jó teljesítményekről, növekvő gazdaságról beszél, miközben a kabinet felélte az ország tartalékait és recesszió van.A politikus vasárnapi budapesti sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott, hogy a miniszterelnök és Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter „meseországba érkezett”, de ki kell nyitni a szemeket, mert a mai Magyarország „nem tündérmese”.

Véleménye szerint 2012 az ország és az emberek számára katasztrofális volt, és valódi fellendülés helyett idén is megszorítások várhatók, mert a kormány felélte az ország tartalékait, most pedig a jövőt éli fel.

A szocialista politikus szerint rosszabb az ország helyzete, mint a kormányváltáskor, mert a kabinet 13 új adót vetet ki az emberekre és a cégekre, az export stagnál, az ipari tevékenység visszaesik, a GDP-nek pedig „még az előjelét sem sikerült a kormánynak eltalálnia”.

Valójában nem fellendülés, hanem recesszió van az országban, de erről a kormányfő hallgat – mondta Józsa István.

A szocialista politikus közölte: a gazdaság fellendítésére az MSZP konkrét lépéseket vár a kormánytól, nem 20 éves távlatra vonatkozó ígéreteket.

Az MSZP elsőként a Malév újraindítását sürgeti, amely fél százalékkal növelhetné a magyar GDP-t - tette hozzá.

- MTI - 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!