Helyi gazdaság

2013.02.19. 13:18

Megjelent az idei Munkaerőpiaci tükör - középpontban az adók hatásának elemzése

Budapest, 2013. február 19., kedd (MTI) - Tizenharmadik alkalommal jelent meg a magyarországi munkapiac és foglalkoztatáspolitika aktuális jellemzőit bemutató Munkaerőpiaci tükör című évkönyv az idén.

Budapest, 2013. február 19., kedd (MTI) - Tizenharmadik alkalommal jelent meg a magyarországi munkapiac és foglalkoztatáspolitika aktuális jellemzőit bemutató Munkaerőpiaci tükör című évkönyv az idén.Az MTA Közgazdaság- és Regionális Tudományi Kutatóközpont Közgazdaság-tudományi Intézetének az Országos Foglalkoztatási Közalapítvány támogatásával megjelent tudományos kiadványa közelkép részében évente más-más témát dolgoznak fel a kutatók, 2012-ben az adók és a transzferek munkaerőpiaci hatását, illetve a magyar és a külföldi tulajdonú cégek bérezésének összehasonlítását foglalták össze - mondta Fazekas Károly, az MTA KRTK Közgazdaság-tudományi Intézetének főigazgatója, a kötet sorozatszerkesztője a keddi szakmai bemutatón.

A kiadvány ismertetője szerint a kötet szerzői kezdettől fogva arra törekedtek, hogy az államigazgatásban dolgozó szakemberek, a foglalkoztatási szolgálat szervezeteiben, az önkormányzatokban, a civil szervezetekben, az oktatási intézményekben és a kutatóintézetekben dolgozók napi munkájukban jól hasznosítható információkat kapjanak a magyarországi munkapiaci folyamatokról, a foglalkoztatáspolitika jogszabályi és intézményi környezetéről, a magyarországi munkapiaccal foglalkozó hazai és nemzetközi kutatások friss eredményeiről. Fontos szempont, hogy az évkönyvsorozatban publikált elemzések, adatok a felsőfokú oktatásban is jól felhasználható ismereteket adjanak a munkagazdaságtan, az emberi erőforrás gazdálkodás különböző témaköreiben.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!