Helyi gazdaság

2013.02.27. 17:20

Az unió gazdasági helyzetéről tárgyalt az államfő és az ET elnöke

Budapest, 2013. február 27., szerda (MTI) - Az Európai Unió és a tagállamok gazdasági, pénzügyi helyzetének alakulásáról tárgyalt a köztársasági elnök szerdán délelőtt az Európai Tanács elnökével. Áder János a Sándor-palotában fogadta Herman Van Rompuyt - közölte a Köztársasági Elnöki Hivatal Sajtóigazgatósága az MTI-vel.

Budapest, 2013. február 27., szerda (MTI) - Az Európai Unió és a tagállamok gazdasági, pénzügyi helyzetének alakulásáról tárgyalt a köztársasági elnök szerdán délelőtt az Európai Tanács elnökével. Áder János a Sándor-palotában fogadta Herman Van Rompuyt - közölte a Köztársasági Elnöki Hivatal Sajtóigazgatósága az MTI-vel.A magyar államfő gratulált az Európai Tanács elnökének ahhoz, hogy - a bonyolult gazdasági, politikai helyzet ellenére - sikerült megegyezésre jutni az unió következő költségvetéséről. "Herman Van Rompuyt külön köszönet illeti, hiszen megértette és felkarolta a kohéziós alapokkal és az agrártámogatásokkal kapcsolatos magyar álláspontot" - olvasható közleményben.

Az Európai Tanács elnöke ezzel kapcsolatban kifejtette: még további erőfeszítésekre van szükség ahhoz, hogy a megállapodásra az Európai Parlament is rábólintson, de annak a reményének adott hangot, hogy néhány hónapon belül megszülethetnek a többéves pénzügyi keret életbe léptetéséhez szükséges döntések.

A találkozón szó volt még a monetáris unió jövőjéről, illetve aktuális külpolitikai kérdésekről is.

Herman Van Rompuy szerdán találkozott Orbán Viktor miniszterelnökkel és Kövér László házelnökkel is.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!