Helyi gazdaság

2013.01.15. 18:18

Román állami kitüntetéseket kaptak a Renault csoport vezetői

Bukarest, 2013. január 15., kedd (MTI) - A kereskedelmi és ipari érdemrend különböző fokozataival tüntette ki kedden Traian Basescu román államfő a Dacia-Renault csoport több vezetőjét, és köszönetet mondott nekik a román piacon folytatott "tisztességes" tevékenységért.

Bukarest, 2013. január 15., kedd (MTI) - A kereskedelmi és ipari érdemrend különböző fokozataival tüntette ki kedden Traian Basescu román államfő a Dacia-Renault csoport több vezetőjét, és köszönetet mondott nekik a román piacon folytatott "tisztességes" tevékenységért.A román államfő felidézte, hogy a privatizációs szerződésben a Renault a Dacia gyárban lévő 14 ezer munkahely megőrzésére és 217 millió eurós beruházásra vállalkozott. Ehhez képest ma a Dacia üzemekben 19 ezer ember dolgozik, a befektetés értéke 2,1 milliárd euróra rúg, és a romániai beszállítóknál 150 ezer új munkahely keletkezett - mutatott rá Basescu.

"A Renault vállalta, hogy egy Romániában és a feltörekvő piacokon eladható autóvá fejleszti a Daciát. Ma a Daciát az Európai Unió legerősebb piacain is megvásárolják, legyen szó a francia, a brit vagy a német piacról" - tette hozzá a román államfő.

Tavares Antunes Dias, a Renault vezérigazgatója megköszönte a kitüntetést és a román államtól kapott támogatást, és azt ígérte, hogy a cégcsoport tovább fejleszti a Dacia-kínálatot.

A Renault korábban bejelentette, 2013-ban új Dacia-modellt dob piacra, és Romániában további hosszú távú befektetéseket kíván eszközölni.

Nemrég Tangerben is elkezdtek Daciákat gyártani: akkor a Renault illetékesei siettek megnyugtatni a román hatóságokat, hogy a marokkói üzem a romániai Dacia-gyár termelésének kiegészítését, és nem helyettesítését szolgálja.

- MTI - 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában