Helyi gazdaság

2013.01.19. 17:49

Haza és Haladás Egyesület: a kormány hagyjon fel az országot elszegényítő politikával!

Budapest, 2013. január 19., szombat (MTI) - A Haza és Haladás Egyesület felszólítja a kormányt, hogy a minimálbérrel kapcsolatos "végtelenített hazugságok" helyett hagyjon fel azzal a politikával, amely Magyarországot elszegényíti és a gazdaságot az idén is zsugorodásba taszítja - közölte a Bajnai Gordon vezette egyesület a fideszes Puskás Imre szombati kijelentéseire reagálva az MTI-vel.

Budapest, 2013. január 19., szombat (MTI) - A Haza és Haladás Egyesület felszólítja a kormányt, hogy a minimálbérrel kapcsolatos "végtelenített hazugságok" helyett hagyjon fel azzal a politikával, amely Magyarországot elszegényíti és a gazdaságot az idén is zsugorodásba taszítja - közölte a Bajnai Gordon vezette egyesület a fideszes Puskás Imre szombati kijelentéseire reagálva az MTI-vel.A kormánypárti politikus szombati sajtótájékoztatóján arról beszélt: pártja álláspontja szerint a Haza és Haladás Alapítvány minimálbér-csökkentési javaslata a megvalósulása esetén újra szociális válságot teremtene Magyarországon. Emlékeztetett arra, hogy a Haza és Haladás Egyesület egyik programpontja szerint az átlagbér 30 százalékára, jelen esetben 98 ezer forintról 66 ezer forintra csökkentenék a mindenkori minimálbért.

Az egyesület szombati közleményében az elhangzottakra reagálva azt írta: a Fidesz minimálbér-emelésnek látszó csökkentést hajtott végre, hiszen "a vállalkozók terhei valóban az elviselhetetlenség szintjéig emelkedtek, a fizetési boríték azonban vékonyabb lett, mint a válságkezelő kormány idején volt".

Hozzátették: ez a politika képtelen egymillió új munkahelyet teremteni sőt, azonnali változtatásra van szükség ahhoz is, hogy legalább ne szüntessen meg 50 ezer létező munkahelyet.

Éppen ezért a Haza és Haladás Egyesület felszólítja a kormányt, hogy csökkentse a vállalkozók minimálbérre rakódó terheit, növelje a munkanélküli segély időtartamát három hónapról legalább hat hónapra és módosítson az egykulcsos adórendszeren.

- MTI - 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!