Helyi gazdaság

2013.01.22. 17:22

Hat biztosítóval vonatta vissza kgfb-tarifáját a PSZÁF

Budapest, 2013. január 22., kedd (MTI) - A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) határozata alapján hat biztosító január 18-tól nem fogadhat be - a meghirdetett tarifája alapján - kötelező gépjármű felelősségbiztosítási (kgfb) ajánlatot - az információ a Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ) honlapján jelent meg.

Budapest, 2013. január 22., kedd (MTI) - A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) határozata alapján hat biztosító január 18-tól nem fogadhat be - a meghirdetett tarifája alapján - kötelező gépjármű felelősségbiztosítási (kgfb) ajánlatot - az információ a Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ) honlapján jelent meg.Az MTI piaci forrásból úgy értesült, hogy a tíznél több bónusz osztály alkalmazását kifogásolta a PSZÁF az Allianz, a Generali-Providencia, a K&H, a Magyar Posta és a Wáberer Hungária Biztosítónál, valamint a KÖBE Közép-európai Kölcsönös Biztosító Egyesületnél.

Az érintett biztosítók az évközi változtatás 2013 elejétől érvényes lehetőségével élve már módosították a január első napján hatályos kgfb-tarifájukat. Akik a legutóbbi kampányban meghirdetett tarifánál maradtak, és használták a B (bónusz) 10 fokozaton túl a B+ illetve a B++ besorolásokat is, azokat most nem érintik a felügyeleti határozatok.

A MABISZ honlapján szerepelnek a PSZÁF határozatok számai, a határozatok azonban eddig nem kerültek fel a felügyelet honlapjára.

A PSZÁF illetékese arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a határozatokat csak a hivatalos közzététel után kommentálják.

A MABISZ a hír kapcsán az MTI-vel közölte, hogy a PSZÁF tájékoztatása szerint a tarifa visszavonása azt jelenti, hogy az érintett biztosítók továbbra is a korábbi, a 2012 végi kampányban meghirdetett tarifa alapján fogadhatják be az ajánlatokat.

Piaci források arra mutattak rá, hogy ezzel már egy meghaladott tarifát tesz újra hatályossá a felügyelet, amely nem biztos, hogy jogszerű.

Ugyancsak piaci forrásokból úgy értesült az MTI, hogy további 4 biztosítót marasztalt el a PSZÁF azért, mert tíznél több bónusz fokozatot alkalmaztak a tarifájukban. Ezek: az Aegon, az Astra, az Union és a Groupama biztosító.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!