Helyi gazdaság

2013.01.19. 16:19

Fidesz: Bajnaiék minimálbér-csökkentése újra szociális válságot teremtene

Budapest, 2013. január 19., szombat (MTI) - A Fidesz álláspontja szerint a Bajnai Gordon vezette Haza és Haladás Alapítvány minimálbér-csökkentési javaslata a megvalósulása esetén újra szociális válságot teremtene Magyarországon - jelentette ki Puskás Imre, a számvevőszéki bizottság fideszes alelnöke szombati sajtótájékoztatóján, Budapesten.

Budapest, 2013. január 19., szombat (MTI) - A Fidesz álláspontja szerint a Bajnai Gordon vezette Haza és Haladás Alapítvány minimálbér-csökkentési javaslata a megvalósulása esetén újra szociális válságot teremtene Magyarországon - jelentette ki Puskás Imre, a számvevőszéki bizottság fideszes alelnöke szombati sajtótájékoztatóján, Budapesten.A kormánypárti politikus emlékeztetett arra, hogy a Haza és Haladás Egyesület egyik programpontja szerint az átlagbér 30 százalékára, jelen esetben 98 ezer forintról 66 ezer forintra csökkentenék a mindenkori minimálbért.

Puskás Imre azt mondta, "az ilyen gondolatok megszületésükkel veszélyeztetik a 2010 óta létrejött szociálpolitikai vívmányokat". Hangsúlyozta: "lépcsőfoknak" kell lennie a segély, a közmunkával szerezhető juttatás és a minimálbér összegei között.

A fideszes képviselő "komoly támadásnak" nevezte a minimálbér-csökkentési javaslatot, amellyel szerinte nagyon sok család élete lehetetlenülne el.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!