Helyi gazdaság

2013.01.22. 17:24

Együttműködés a magyar és az ukrán fogyasztóvédelmi hatóság között

Budapest, 2013. január 22., kedd (MTI) - A fogyasztóvédelem és a piacfelügyelet területén történő együttműködésről megállapodást kötött a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság (NFH) és az Ukrajna Állami Fogyasztóvédelmi Felügyelete (DSIU) - közölte az NFH kedden honlapján.

Budapest, 2013. január 22., kedd (MTI) - A fogyasztóvédelem és a piacfelügyelet területén történő együttműködésről megállapodást kötött a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság (NFH) és az Ukrajna Állami Fogyasztóvédelmi Felügyelete (DSIU) - közölte az NFH kedden honlapján.Tájékoztatásuk szerint a megállapodástól a felek a két ország közötti szakmai kapcsolatok megerősítését, a fogyasztói érdekek hatékonyabb, a határon átnyúló védelmét várják.

A megállapodás alapján a felek tájékoztatják egymást a fogyasztóvédelem, a piacfelügyelet, a termékbiztonság területét érintő lényeges jogszabályokról, a fogyasztói tudatosság növelésére alkalmazott módszerekről, a termékeket és szolgáltatásokat érintő piacfelügyeleti tapasztalatokról.

Az NFH közlése szerint Pintér István főigazgató a megállapodás aláírásával összefüggésben hangsúlyozta, hogy reményei szerint Kijev és Budapest között rendszeressé válik a párbeszéd a fogyasztóvédelmi és termékbiztonsági, piacfelügyeleti kérdésekben.

- MTI -

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában