Helyi gazdaság

2011.08.16. 15:55

Devizahitelek - Az MSZP tisztázná a bankok extraprofitját eredményező gyakorlat indokoltságát

Budapest (MTI) - Az MSZPtárgyalásokat sürget a bankfelügyelettel, a bankszövetséggel, valamint a Magyar Nemzeti Bankkal arról, hogy mi indokolja a "bankok extraprofitját eredményező, az ügyfeleket jelentős mértékben károsító gyakorlatát".

Budapest (MTI) - Az MSZPtárgyalásokat sürget a bankfelügyelettel, a bankszövetséggel, valamint a Magyar Nemzeti Bankkal arról, hogy mi indokolja a "bankok extraprofitját eredményező, az ügyfeleket jelentős mértékben károsító gyakorlatát". Az ellenzéki párt az MTI-hez kedden eljuttatott közleményében azt írja, az egyik napilap "kiderítette", amit eddig is tudni véltek: "a bankok bizony milliárdos extraprofitra tesznek szert azáltal, hogy az indokoltnál jóval magasabb kamat- és költségterheket rónak a devizahitelesekre".

A svájci jegybank mára olyan alacsonyan (alig egy százalékon) tartja az alapkamatát, hogy a tőle hitelező magyarországi pénzintézetek gyakorlatilag alig fizetnek rá az adósságukra - fogalmaznak, hozzátéve: a magyar devizahiteleseknek azonban még mindig az irányadó alapkamat többszörösét kell törleszteniük, sőt - az árfolyam drasztikus emelkedése miatt - jóval többet kell fizetniük, mint korábban.

Az MSZP számára elfogadhatatlan - teszik hozzá -, hogy a pénzintézetek ne csökkentsék a hitelek törlesztőrészleteit, amikor arra lehetőségük lenne.

-MTI-

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!