Helyi gazdaság

2011.04.28. 19:37

Nagy arányú leépítésre készül a Panasonic

<p>Két év alatt 350 ezer főre szeretné csökkenteni alkalmazottai számát a Panasonic, amelyhez nagyjából 17 ezer állás megszüntetésére van szükség - jelentette be csütörtökön a japán elektonikai óriáscég. A tájékoztatás szerint ebben a két évben mintehy 1,9 milliárd dollárt fognak költeni a vállalat átstrukturálására, amelytől a versenyképesség hosszú távú javulását várják.</p>

A bejelentést alig néhány héttel azt követően tette a vállalat, hogy a Panasonic Electric Works és a Sanyo Electric vállalatokat felvásárolta az oszakai Panasonic, 366 ezer fölé növelve a cég alkalmazottainak számát. A tervezett leépítés nagyjából tízszázalékos visszaesést jelent a Panasonic tavaly márcisui dolgozói létszámához képest, akkor ugyanis csaknem 385 ezer embert foglalkoztatott a cég. Arról egyelőre nincsenek hírek, hogy mely országokban működő érdekeltségeket érinti majd a nagy arányú leépítés. Sajtóhírek szerint a cég várhatóan előrehozott nyugdíjazást ajánl majd a munka alól felmentendő dolgozóknak.

-Független Hírügynökség-

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!