Helyi gazdaság

2011.03.22. 15:35

Járai: három politikai kinevezett még maradt az MNB-nél - portfolio.hu

<p>Három politikai kinevezett maradt még a Magyar Nemzeti Banknál, a jegybankelnök és a két helyettese - mondta Járai Zsigmond a Portfolio.hu keddi konferenciáján, írja a portfolio.hu.</p>

Az MNB felügyelőbizottságának elnöke szerint majdnem minden nemzeti bank a likviditást növelő lépéseket tett az elmúlt években, és reméli, hogy az új monetáris tanácstagok ezt az irányt fogják követni.

Az új MT tagok nem politikai kinevezettek, most már csak az van hátra, hogy a jegybank és a két alelnök se politikai kinevezett legyen - mondta Járai. A szakember szerint rendkívüli egyensúlyjavító intézkedéseket tett a kormány, a többi között a pénzügyi szektor adójával, ugyanakkor az előreláthatóság és a kiszámíthatóság csökkent, a jövőben ezekre kell helyezni a hangsúlyt - hívta fel a figyelmet Járai.

Optimizmusra ad okot, hogy most már 2-3%-os növekedési pályán van Magyarország az összes európai országénál mélyebb válság után - fogalmazott. A költségvetési újraelosztás aránya folyamatosan csökken, a mostani 48% a Széll Kálmán Tervvel 44%-ra csökkenhet 2014-re. Örül, hogy az Alkotmányba bekerült, hogy a GDP 50%-ára kell csökkenteni az államadósságot - tette hozzá.
- Független Hírügynökség -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!