Helyi gazdaság

2010.11.03. 14:55

Módosulhat a különadó - szakszervezetekkel tárgyalt Lázár János

<p>Könnyen módosulhatnak a különadó feltételei - ez derült ki azokon a megbeszéléseken, amelyeket Lázár János a Fidesz frakcióvezetője, a 98 százalékos különadóról szóló törvények beterjesztője folytatott szerdán több szakszervezeti vezetővel.</p>

A végső döntést a Fidesz elnöksége hozza meg még szerda délután.

Kis Papp László a Felsőoktatási Dolgozók Szakszervezetének (FDSZ) elnöke például a megbeszélésüket követően azt közölte: megállapodott a Fidesz frakcióvezetőjével, hogy a felsőoktatásban a nyugdíjba menő professzorok, docensek esetében a végkielégítések után nem kell különadót fizetni. A felsőoktatás egyéb munkaköreit illetően Kis Papp tájékoztatása szerint Lázár János 3,5 millió forintos összeghatártól javasolta a különadót.

Fehér József a Szakszervezetek Együttműködési Fórumának (SZEF) képviselője azt javasolta Lázárnak, hogy aki munkából nyugdíjba megy, arra ne vonatkozzon a különadó és állítása szerint Lázár ezt a javaslatot is támogatta.

Mendrey László a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének (PDSZ) elnöke szintén megerősítette, hogy a különadó jelenlegi kétmillió forintos összeghatárának emelésére tettek javaslatot.

A Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) és a Magyar Szakszervezetek Országos Szövetsége (MSZOSZ) szerint ugyanakkor a törvényesen járó juttatásokat semmilyen mértékben és semmilyen összegtől nem lehet szankcionálni.

A Fidesz elnöksége még szerda délután összeül, hogy tárgyaljon a különadó szabályainak esetleges megváltoztatásáról.
- Független Hírügynökség -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!