Helyi gazdaság

2010.10.01. 15:50

A várt összeg 97%-át fizették be bankadóból

<p>A tervezettnek megfelelően csütörtök éjfélig a pénzügyi szervezetek elkészítették a teljes fizetendő bankadóról szóló bevallásukat, s ezzel egyidejűleg az éves adó felének befizetését is teljesítették - áll a Nemzetgazdasági Minisztérium pénteki közleményében.</p>

A pénzügyi szervezetek 182 milliárd forintos kötelezettségről számoltak be, ami az előzetes számítások szerinti összeg 97 százaléka.

Csütörtök éjfélig kellett elkészíteniük a különadó-bevallást a bankoknak, biztosítóknak, lízingcégeknek és befektetési vállalkozásoknak, amelyektől összesen 200 milliárd forintot várt a központi költségvetés. Ez a pénzintézetek idei 13 milliárdos "rendes" különadóján felül 187 milliárd befizetésével járt volna az előzetes számítások szerint.

A tárca közleményéből kiderül, hogy a pénzügyi szervezetek összességében 182 milliárd forintos adófizetési kötelezettségről számoltak be, ami a prognózis szerinti összeg 97 százaléka. Ez alapvetően megfelel a kormány előzetes várakozásainak - áll a közleményben. A benyújtott bevallásokban megjelölt éves adó arányos része, fele, határidőre befolyt a költségvetésbe. Ez 91 milliárd forint.

A pénzügyi szervezetek fegyelmezett és zökkenőmentes kötelezettség-teljesítésükkel nagymértékben hozzájárultak a kijelölt költségvetési hiánypálya tartásához és ezzel a ország pénzügyi konszolidációjához - fogalmaz az NGM.
- Független Hírügynökség -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!