Helyi gazdaság

2010.08.14. 20:36

Ősszel nem lesz gázáremelés? - hirado.hu

<p>Közel a megegyezés a gázszolgáltatókkal - méghozzá olyan, amely garantálja, hogy ősszel nem lesz gázáremelés - mondta az MTV Híradónak a gázszolgáltatókkal tárgyaló államtitkár.</p>

A köztévé információi szerint a kormány legkésőbb a fűtési szezon kezdetére szeretne megállapodni a szolgáltatókkal.

A gázárakat eddig negyedévenként felülvizsgálták. A minisztérium már nyár óta tárgyal a gáz-nagykereskedővel, az E-on-nal arról, hogy az egyes gázszolgáltatók tőlük a mostaninál alacsonyabb áron vásárolhassák az import gázt. Így ősszel a lakossági árakat - az olaj drágulása és a dollár árfolyamának ingadozása ellenére - sem kellene emelni.

A szolgáltatók is tettek javaslatokat a költségcsökkentésre, például azt, hogy a kihasználatlan ügyfélszolgálatokat bezárnák, vagy rövidebb ideig tartanák nyitva, emellett szigorúbb büntetéseket szeretnének az energialopások ellen is.

Ne legyen gázáremelés, de a szolgáltatók se legyenek veszteségesek - mindkettőt el szeretné elérni a kormány, mondta az MTV Híradóknak az infrastruktúráért felelős államtitkár.

Az MSZP a Híradóval azt közölte: támogatják, hogy a kormány igyekszik féken tartani a gáz árát, mert - ahogy fogalmaztak, ez egy nemzeti ügy.
- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!