Fődíj a hegedűversenyen

2023.11.19. 19:01

A Felvidéken is az élvonalban a pataki tehetség

Újabb rangos zenei versenyt nyert a sárospataki Téglás Botond

Téglás Botond

Fotó: Olvasónk

A szakmai zsűri dicséretével és kiemelt arany minősítésével a verseny fődíját kapta pénteken a XXII. Kodály Zoltán Nemzetközi Hegedűversenyen a felvidéki Galántán Téglás Botond, a sárospataki Farkas Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola 13 éves hegedűs növendéke – közölte a család. Kifejtették: a neves zenei találkozón Pozsonyból, Budapestről, Szegedről, Miskolcról, Zalaegerszegről, Nyitráról, Somorjáról, Siklósról, Párkányból, Győrből és Sárospatakról számos zeneiskolából 30 versenyző képviseltette magát. A nemzetközi verseny kötelező darabjai Corelli barokk zeneszerző művei előadásával indultak, majd a szabadon választott zeneművek következtek, ahol Botond Kodály Intermezzo-ját adta elő. A győri és felvidéki hegedűművészekből álló szakmai zsűri kiemelte az egész mezőnyből a sárospataki kisdiák muzikalitását, technikai tudását és különlegesen egyedi stílusát. A szakmai eredményhirdetést a CSEMADOK szervezésében gálahangverseny követte, mely ünnepélyes alkalmat Galánta Város Színháztermében Téglás Botond előadása zárta.

Forrás: Olvasónk
Forrás: Olvasónk

Mozgalmas év volt

Közölték azt is: a sárospataki kisrefis diák igazán mozgalmas évet zárt idén. A számos hazai verseny és fellépés mellett koncertezett Helsinkiben, Tallinban és Vilniusban is. Október 21-én Bécsben volt a 2023-as vizsgakoncertje Prof. Dr. Georg Hamman, a Bécsi Zeneakadémia tanszékvezető tanárának ifjúsági tehetséggondozó osztályában, ahol Jean Baptiste Accolay: a-moll hegedűkoncertjét adta elő. Zongorán kísérte David Hausknecht. Botond a harmadik tanévét kezdte idén Bécsben, mely tanulmányai kapcsán tavaly alkalma volt Vivaldi a-moll hegedűversenyét a Bécsi MusikVerein-ban előadni a J.S. Bach Vonószenekar szólistájaként. Decemberben adventi koncerteken hallhatjuk még hegedűjátékát többek között a Bodrogolaszi Református Templomban és Budapesten, a Magyar Zene Házában egy zártkörű, szakmai rendezvényen – áll a család közleményében. Botond felkészítő tanára Varjas Csabáné, zongorakísérője Fedorcsák Katalin

Forrás: Olvasónk

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában