Túra

2023.09.22. 15:00

Szombaton újra Szendrő körül gyalogszerrel

Szeptember 23-án rendezik meg a XIX. Szendrő Körül Gyalogszerrel teljesítménytúrát.

Boon.hu

Forrás: Szendrői Természetjáró Szakosztály

A túra fő attrakciója a Abodi-kilátó. Három különböző gyalogos útvonalból lehet választani, melyet futva is lehet teljesíteni. Előző években is hirdettek meg kerékpáros távot, ez idén sem marad el.

Szendrőn a szokott helyen lesz a gyülekező a Fő utca 19 szám alatt. A 10, 15, 25 km gyalog és a 25 km kerékpáros távok körtúrák lesznek. Lehetőség lesz idén is egyénileg a távokat teljesíteni és hagyományosan túravezetők is kísérnek minden távon csoportokat. Az útvonalon lesznek ellenőrző pontok, ahol pontőrök fogják várni az áthaladókat.

Egyes túraútvonalak érintik Szendrő Felső – Vár kilátót, a Szendrői Végre – Vár fogadó központot, valamint a galvácsi 56-os tanösvényt, és a 25 km távok az Abodi kilátóhoz is eljutnak.

A program idén is az Ötpróba programsorozat része, a kerékpáros táv a „Tekerj a Zöldbe!” kampány keretében kerül megrendezésre. Az esemény csatlakozott az Európai Sporthét #BEACTIVE kezdeményezéshez.

Az Országos Könyvtári Napok programsorozat „esély az egészséges élethez” című program részeként szakácskönyvekkel lehet ismerkedni. A helyi termelésű tönkölybúzából készült termékeikből bemutatót tart a szendrői Natur Gold Kft. szakembere.

A program keretében megtekinthetők majd a 2023 Vitézlő fotópályázataira beadott alkotásokból létrejött kiállítás és itt történik meg a pályázat eredményhirdetése is.

Minden regisztrált induló kitűzőt, emléklapot és itinert kap. Túra végén vendéglátás: a célban zsíros kenyér, lila hagyma, meleg tea. Útközben a megállóhelyen meglepetés frissítő, tájékoztatott a szervező Szendrő Város Sport és Szabadidő Klub Egyesület Természetjáró Szakosztálya.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában