Edelény

2023.05.07. 15:04

Várják a gyerekes családokat a misékre

Az edelényi Jézus Szíve templomban minden hónap első szombatjára gyerekmisét hirdetett a plébánia.

BOON

Forrás: Jézus Szíve Plébánia

„Örömmel adjuk hírül, hogy ezentúl minden hónap első szombatjának esti szentmiséje Gyerekmise vagy úgynevezett Mocorgós mise lesz. Májusban már az eheti szombati mise ebben a szellemben tartatik. Szeretettel hívjuk és várjuk a kisgyermekes, nagyobb gyermekes családokat, hiszen ez az ő alkalmuk!

Miért csináljuk? Mire jó a mocorgós?

-Elvinni a gyerekeket és a szüleiket Jézushoz.

-A gyerekek szabadon, feszengés nélkül lehessenek az Úr előtt. (Mozoghatnak, felállhatnak, nevethetnek, kérdezhetnek...)

-A szüleik is tudjanak a szentmisére figyelni, ne kelljen állandóan szoronganiuk és fegyelmezniük. (Lesz a gyermekekre figyelő felnőtt segítő.)

-A gyerekek és a szülők is közösségre, barátokra leljenek.

Miért elsőszombat?

-Mert a szombat Mária napja, s mert az elsőszombat megéléséből különleges kegyelem fakad. Ezt ígérte Mária. https://mariaszazada.hu/maria-szeplotelen-szivenek.../...

Miért most kezdjük?

-Mert május a Szűzanya hónapja.

-Mert most van anyák napja.

Hogyan képzeljük el?

-Elsődleges célunk, hogy a gyerekek és szüleik a gyerekek által is ismert énekek segítségével megéljék a szentmisét, ezért szeretettel hívjuk őket az oltár közelébe” – írta a plébánia közösségi oldalán.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában