Ünnep

2023.05.29. 13:00

Személyes találkozások pünkösd napján

A dicsőítés alkalmat ad, hogy a hívők betöltekezzenek a Szentlélekkel, és lelkileg erősödjenek.

DA

A Találkozás Sátra Szolgálat

Négy éve működik a Találkozás Sátra Szolgálat a zenés dicsőítés és a Szentlélek munkája jegyében, három barát alapítására, akik számára fontos, hogy keresztény felekezeti hovatartozástól függetlenül közösen tudják dicsérni Istent. Zenét, tanítást és imádságot magában foglaló szombat délutáni alkalmaiknak rendszerint a Diósgyőri Református Gyülekezet ad otthont emeleti gyülekezeti termében. Legközelebb a ­Miértt – Regionális Testvéri Találkozó Keresztény Fesztiválon lehet majd találkozni velük június 25-én, vasárnap a záró istentiszteleten, ahol ők végzik a zenei szolgálatot. 

– A dicsőítés nagyon hosszú múltra tekint vissza. Az ember lényegében arra lett teremtve, hogy dicsőítse Istent. Talán ezzel magyarázható, hogy a keresztény egyházban népszerűek ezek a zenés alkalmak – mondta Tóth-Simon Károly, a Találkozás Sátra Szolgálat alapító tagja, a Golgota Keresztény Gyülekezet – Miskolc lelkipásztora. – A dicsőítés nemcsak az értelemre, hanem az érzelmekre is hat, ami nem zárja ki a hagyományos istentiszteleteken való részvételt. Mi arra törekszünk, hogy zenekarunk minden hónapban tartson egy felekezetközi dicsőítést a miskolci és Miskolc környéki keresztyén közösségekből érkezők számára. Ilyenkor pásztorokat is meg szoktunk hívni, akik rövid tanítást adnak. Viszont ez nem pótolja a gyülekezetbe járást, hiszen testvéri közösségre is szükség van a hitbeli növekedéshez. A kettő inkább kiegészíti egymást. 

A keresztények számára a pünkösd nem csak piros betűs ünnep vagy történelmi emléknap, amikor az egyház elindulását idézzük fel. 

Segít a megújulásban 

– Mi, szolgálók nyitott lelkiséget képviselünk. Nyitottak vagyunk Istenre és a Szentlélekre, valamint arra, hogy Ő természetfeletti ajándékokat használ az egyházban ma is, amiről a Szentírás is szól. Ezek célja, hogy megerősítsenek, és hatékonyabbá tegyék a szolgálatot annál, amit mi saját erőnkből és bölcsességünkből fakadóan tudnánk tenni. Tehát az Istennel való kapcsolat pluszerőforrást jelent. A dicsőítéseinken igyekszünk mindig olyan légkört teremteni a zenével és az igei bátorítással, hogy akik részt vesznek rajtuk, átélhessék a személyes találkozást Istennel. Bár az Úr mindig jelen van, de a Szentlélekkel való betöltekezéshez, amelynek nyomán az életünk megújul és új lendületet kap, szükséges, hogy megüresítsük magunkat, Istenre figyeljünk, és akár imádságban kérjük ezt. A rendszeres dicsőítés a lelki egészség megőrzésében is segít, ahogy az imádság, a bibliaolvasás és a közösségbe járás is. Ezek a gyakorlatok képesek megerősíteni annyira a hitben, hogy a próbák és a nehézségek idején ki tudjunk tartani, amelyeket az Úr arra használ, hogy megszenteljen bennünket. Megtanuljuk, hogy ne a saját gyengeségeinkre, veszteségeinkre figyeljünk, és más, sokkal tartalmasabb értelmet nyernek az örömeink is – fejtette ki az alapító tag.  

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában