Szombati program

2023.05.30. 16:08

Alsó soron - felsőfokon: buli lesz a Nagyavason

Lovaskocsikázás, főzőverseny és pincefoci: csak néhány program a sok közül, ami az érdeklődőket várja.

Hajdu Mariann

Pincék a Nagyavason

Fotó: Ádám János

Az Avasi Borangolás után most egy újabb területre szerveznek rendezvényt: a Nagyavas alsó sorra. Az ott lévő pincék tulajdonosai ugyanis szeretnék megmutatni, hogy az ő környéküknek is van nagyon izgalmas oldala, tudtuk meg Halász Ágnestől, az egyik főszervezőtől. Így jön létre a Nagyavasi piknik, amelyet szombaton, június 3-án tartanak "Alsó soron- felsőfokon" címmel. Halász Ágnesen és férjén, Sityun (Árvai Istvánon) kívül részt vesz a szervezésben az Észak-Keleti Átjáró Egyesület, az Avasi Borút, a Szávitri Alapítvány is. Ez lesz egyébként az első olyan rendezvény, amegy  a Nagyavason zajlik majd – civil kezdeményezésre. A cél pedig az, hogy az Ó-Avast is bekapcsolják a város kulturális vérkeingésébe.
A rendezvény délelőtt 10-kor gyermekprogramokkal kezdődik a Sityu pincénél (Nagyavas alsó sor 720.), itt lesz a központ, de az eseményekbe a szomszédos 5-6 pince is becsatlakozik.  10 órakor elkezdődik a főzőverseny is, amelyre bárki jelentkezhet, elöljáróban nyolc csapat már biztosan van. Amig a szülők főznek, a gyerekek lovaskocsikázhatnak, mesét hallgathatnak, bábot készíthetnek, de akár pincefocizhatnak is, az egyik pince ugyanis 70 méter hosszú és 4 méter széles, azaz ideális erre a célra.

Összetartó közösség

– Összetartó közösség a miénk – mondta lapunknak Halász Ágnes, akiről legutóbb akkor írtunk, amikor fórumot rendezett a pincéjébe, a környékükön ugyanis van néhány ház, ahová illegálisan költöztek be lakók, akik viselkedésükkel megkeserítik életüket. – Azóta sokat javult a helyzet. Az önkormányzati rendészet munkatársai akkor megígérték, segítenek a rendfenntartásban. Azóta ők is, a rendőrök is naponta többször járőröznek a környéken. Őket is meghívtam egyébként a rendezvényünkre.
A Nagyavason többek között pincezenét is hallgathatnak az érdeklődők. Megnézhetik a veterán autók felvonulását, sőt, könyvbemutatók is lesznek. Estefelé latin tánc és koncert (Ágnes sógornője, Árvai Ildikó zenekara, az Ildi Rider is fellép) és borozási lehetőség várja a vendégeket több pincében is.

A részletesebb program:


 

Gyermekeknek


 

10:00-13:00 Lovaskocsizás


 

11:00-12:30 100 macska mesehallgatás a meséhez síkbábok készítése, macska rajzolás, Sityu pince.


 

Felnőtteknek, gyermekeknek:


 

10:00 Főzőverseny: nevezések leadása Sityu pince


 

13:00-14:00 Főzőverseny zsűrizése.


 

14:00-16:00 Nagyavasi élet-utak Vezeti: Kapusi Krisztián, javasolt gyülekezőhely: Erzsébet tér 


 

16:00 Veterán autók felvonulása


 

14:00-18:00 MesÉlő-BorÚt  Turai dalárda mesék nem csak gyerekeknek, Kássa Pince, Margit pince, Bokályos pince


 

Zene - pincezene. Bencsik Dávid,  Árvai István (Sityu)  Tisztakosz zenekar, Hörcsik Henrik a pincék udvarán


 

16:00-17:00 Átjáró könyvek bemutatója,  Sityu pince


 

- Halász Ágnes: Vadkeleti édenjeim


 

- Bereczki Zoltán: Régi kövek beszéde


 

18:00-18:30 Főzőverseny eredményhirdetés 


 

18:30-19:00 Latin tánc (Enikővel)


 

19:00-20:30 „Ildi és a fiúk” Bodnár Zsolt pincéje


 

Borvásárlási lehetőség 14-20 óráig: Margit Pince, Nagy Béla, Sityu Pince, Szemán pincészet

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában