Arttér

2023.04.06. 11:00

Kékben látták a világot

A boldogság kék madara csiripelt az Arttérben április 5-én szerdán a Művészetek Házában. A tartalmas est házigazdája Czikora Ágnes szerkesztő-műsorvezető, a BluePixel Kommunikációs és Produkciós Iroda ügyvezető igazgatója volt.

PN

Bognár Lili Janka gyönyörű dalaival alapozta meg a délután és a téma iránt érdeklődők hangulatát. Majd Pankucsi Márta jogász-szociológus a boldogság fogalmának meghatározásával érkezett a közösségépítő programra, aki elmondta 

számomra az a boldogság, ha megközelítem azt az állapotot, amilyen szeretnék lenni. 

Dobos Tímea a Drogambulancia Alapítvány elnöke egy kék struccal érkezett, mellyel azt szemléltette, hogy szervezetük segít kiszabadulni a függőségek börtönéből. Kevesen tudják, hogy nemcsak drog-, hanem gyógyszer-, játék- és alkoholfüggőket is fogadnak. Minél korábban ismeri fel valaki, hogy saját börtönében szenved, annál gyorsabban lehet szabad és boldog! - hangzott el. Nagy Tibor István addiktológiai konzultáns beszél saját függőségéről, tapasztalatairól és az útjáról, amit bejárt. A kék egyéniségek jellemvonásaira világított rá Szőllősi Andrea, a 1st Line Consulting ügyvezetője, HR szakértő. Elmondta, hogy a kékek nagyon szeretik a számokat, adatokat, nagyon szeretnek feketén vagy fehéren látni, ezért jogi és pénzügyi területen nagyon jól érzik magukat. „Az ok-okozati összefüggések, a rendszerszemlélet, analitikus gondolkodásmód áll hozzá közel. Folyamatosan a miértekre keresi a választ, mint a kisgyermek. A boldogságkereséssel a kékeknek van a legtöbb dolguk”- mondta a szakértő. Filip Gabriella, a BAZ Megyei Könyvtár munkatársa, lebilincselő kék könyveket, elsősorban Vass Tibor munkáit vitte arttérbe. R. Tóth Kata újságíró pedig tiszta vizet öntött mindenki poharába, majd a szín árnyalatait vette sorra. 

 

Kéktúra útvonalakat népszerűsített Makár Richard, a B.-A.-Z. Megyei Természetjáró Szövetség elnökségi tagja, a technikai feladatok koordinátora a túristajelzésekről, azok felfestéséről, pótlásáról és ezzel kapcsolatban a kék szín jelentőségéről beszélt. Zemlényi Mónika, a bükkszentkereszti Kékfestő Vendég- és Alkotóház tulajdonosa, vendégei visszajelzéseiről számolt be, akik „békét és megnyugvást éreznek ottlétük alatt és azt mondják, nekik az a boldogság”. 

Kiemelt szerepet kapott a beszélgetésben Kishonthy Csilla kozmetikus-stílustanácsadó, a Kék Púder Kozmetika és Stílusiskola tulajdonosa, aki cége névválasztásáról mesélt, majd elmondta, hogy egy olyan hely megteremtése volt a célja, ahol a lélek megpihen és a hölgyek egy valóságos nyugalom szigetére csöppenhetnek. Véleménye szerint

minden nő boldog, ha jól érzi magát a bőrében és ezt mutatja reggel a tükör is. Ezt persze befolyásolhatjuk öltözködéssel és egy kis sminkkel is

– mondta szakember. Majd Czikora Ágnes a BluePixel Kommunikációs és Produkciós Iroda ügyvezető igazgatója cége névválasztásával kapcsolatban egy játékra hívta a jelenlévőket.

Az Arttér beszélgetések Színezd újra! évadzáró alkalma, egy hónap múlva a lila színt helyezi középpontba.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában