Huszadik Matyó Húsvét

2023.03.27. 08:00

Vödörrel locsolják a lányokat. Egy napon többször is

Április 9-én és 10-én tartják meg Mezőkövesd egyik legvonzóbb rendezvényét.

ÉM

Hagyomány - húsvéti locsolás Mezőkövesden

Fotó: ÉM

Idén immár huszadik alkalommal rendezik meg a nagyszabású eseményt, ahol a megszokott programelemek mellett újításokkal is várják a Hadas városrészbe ellátogatókat.

Április 9-én, vasárnap délelőtt elsőként a legkisebbek tekinthetik meg a Piroska és a farkas történetét a Galagonya bábszínház előadásában, majd hagyományőrző csoportok műsorával folytatódik a program. Húsvét első napjának sztárvendége a gyerekek körében népszerű Kiskalász zenekar lesz, akik 16 órától adnak majd koncertet.

A látogatók hétfőn, április 10-én sem maradnak sztárfellépő nélkül, ugyanis az ünnep második napján 16 órától Vastag Csaba ad kis élő koncertet. 10 és 16 óra 30 között a térség hagyományőrző csoportjai mutatkoznak majd be a Hadas városrészben felállított színpadon.

Természetesen az idei húsvéti forgatagból sem maradhat ki a hagyományos vödrös locsolás, amelyet húsvéthétfőn több alkalommal megnézhetnek a Hadas városrészbe ellátogatók.

A rendezvény mindkét napján retro mese játékpark, babasarok, óriásbuborék fújás, hímes tojás műhely, felnőtteknek szóló óriás fajátékok, valamint kézműves kirakodóvásár színesíti a programkínálatot.Emellett az alkotóházakban mesterségbemutatók, a Kisjankó Bori ház udvarán foltvarró kiállítás és foglalkozás lesz, valamint a Hadas Látogatóközpont interaktív kiállítását is kipróbálhatják az érdeklődők.

A programok között idén is várja a gyereket az ingyenes húsvéti állatudvar a Gépmúzeumban, ahol a nap során kovácsmesterség rejtelmeibe is betekintést nyerhetnek a vendégek.

A Matyó Múzeum „Ma van Húsvét napja" címmel gyermekfoglalkozásra invitálják a látogatókat, amely során tojástartót, kopogtatót készíthetnek, vagy épp gipszből kiöntött tojásokat festhetnek a program résztvevői.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában