Környezetvédelem

2023.03.29. 17:00

Szelektív hulladékgyűjtés a szikszói iskolákban is

Az otthoni szelektív hulladékgyűjtés mellett, amely ma már rutinná vált Szikszón, a város több intézménye jelezte a városvezetés felé: a háztartásokhoz hasonlóan nyitottak a papír-, műanyag-, és fémhulladék kommunális hulladéktól elkülönített gyűjtésére, valamint a zöldhulladék környezetbarát kezelésére.

BOON

Személyesen adta át a polgármester az intézményeknek az edényeket

Forrás: Szikszó PH

Mivel a környezettudatos nevelésre az iskolákban és óvodákban is több figyelmet kívánnak fordítani, így az intézményeknek Sváb Antal polgármester az ökolábnyomuk csökkentését szolgáló zöldhulladék gyűjtésénél kitűnően használható kertész- és bib-bag zsákokat, valamint szelektív hulladékgyűjtő edényeket adott át, melyek ürítését az éves hulladéknaptár szerint a szemétszállító cég végzi. A mostani projekt keretében a Szent Márton Katolikus Gimnázium és általános iskola, a Móricz Zsigmond Általános Iskola és a Bethánia Napköziotthonos Óvoda, valamint a Szikszói Városi Óvoda és Bölcsőde vezetői vehették át az eszközöket.

„A szolgáltatóval történt egyeztetések eredményeként kérésemre a szikszói óvodák és iskolák szelektív hulladékgyűjtésre alkalmas edényeket kaptak. Nagyon örülök, hogy az általam apró meglepetésnek titulált ajándékot az intézményvezetők kivétel nélkül fontos és hiánypótló lépésként értékelték. A szikszó fiatalság "zöld gondolkodásra" nevelése, a környezet védelme mostantól a mindennapok részévé válik” – írta az átadás kapcsán Sváb Antal, Szikszó polgármestere.

Március végén még 20 házikomposztáló edény is érkezik Szikszóra, melyből szintén minden helyi nevelési-oktatási intézménynek szeretne ajándékozni a városvezetés szemléletformázási céllal, hogy a komposztálás előnyeivel a gyerekek minél korábban megismerkedjenek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában