Portré

2023.03.02. 12:00

Közgazdászdiplomával hokizik a Jegesmaciknál

A napokban nagyot dobott Lövei Dávid, a diósgyőriek csatára.

KT

Lövei Dávid társai között a jégen, a 86-os számú mezben

Fotó: olvasónktól

A támadó még csak a nyáron lesz huszonkét esztendős, de már közgaz­dásszá avatták a Miskolci Egyetemen, ahol február 21-én vette át a diplomáját.

Élsport és tanulás

 – A kezdet kezdetén nehéz volt megszoknom a kétlaki életet – kezdte az Este Ligában szereplő DVTK Jegesmedvék nagy reményű tagja, majd így folytatta: – Aztán az idő múlásával egyre jobban belelendültem a tanulásba, amelyet össze tudtam egyeztetni az élsporttal. Úgy fogalmaztam a családomban, az öltözőben és az univerzitáson, hogy a két dolgot sikerült párhuzamosan menedzselnem. Persze sokan segítettek, és ezért hálás vagyok azoknak, akik támogattak. Egyéni tanrendem volt, a klubomtól pedig a nehezebb vizsgáim előtt felmentést kaptam az edzések látogatása alól. Természetesen nagyon boldog voltam, amikor az örökké felejthetetlen ünnepségen szólítottak és átnyújtották az oklevelemet. 

Lövei Dávid a diplomájával
Fotós: olvasónktól

Arra a kérdésre, hogy felveszi-e a civil élet ritmusát, Lövei Dávid így válaszolt: – Egyelőre még nem gondolkoztam a munkavállaláson. A jégkorongot folytatom, egy idő után viszont a szakmámnak megfelelő területen szeretnék elhelyezkedni. Az biztos, hogy a jövőmmel kapcsolatban valamikor izgalmas döntést kell majd hoznom. Most azonban, hogy a liga negyeddöntőjében véget ért az idényünk, kis pihenőt tartunk, aztán levezető edzéseket végzünk, és fejlesztjük az egyéni képességeinket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában