Futni, tekerni, evezni

2023.03.28. 16:40

Újdonságokkal érkezik az idei Vitézlő teljesítménytúra!

16. Vitézlő túra Szendrőn május 13-án: Indulj el a Vitézlőn, elnyűtt testből Vitéz lőn!

BOON

Forrás: Szendrői Természetjáró Szakosztály

Ismét 5 különböző mozgásformában lehet a szabadban sportolni május közepén Szendrőben a Vitézlő túra alkalmával. 

10 -10 különböző gyalogos és terepfutó útvonalon, 3-3 eltérő hosszú kerékpáros és görkorcsolyás távon járhatunk, futhatunk, kerekezhetünk majd a Bódva-völgyében az Aggteleki karszton és a Cserehát lankáin és két különböző módon lehet túrakenuzni is.

Idén újdonság szombaton az 5 kilométeres kifejezetten gyerekeknek meghirdetett útvonal, ahol az egyes állomásokon játékos feladatok várják a résztvevőket. Idén is az Ötpróba mozgalom része az esemény, valamint 2023-ban a Cartographia kupa eseménye is.

Ez évben pénteken egy esti jelmezes középkori hangulatot idéző közös vártúrával indul a Vitézlő. Vasárnap önállóan teljesíthető túrákkal kedvezményes barlanglátogatási lehetőséggel, valamint Via ferratázási lehetőséggel várnak mindenkit a Szendrői Természetjárók az esemény szervezői.

A teljesítménytúra szervezőcsapata
Forrás: Szendrői Természetjáró Szakosztály

A túrázók között lesznek idén is az Ötpróbázók nagykövetei közül Storcz Botond kajakos és Kiss Gergő vizilabdázó háromszoros olimpiai bajnokok, valamint Gajdos Tamás riporter.

Bővebb információ és előzetes jelentkezési lehetőség a szendroitura.hu weboldalon már elérhető.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában