Magyar ízek

2023.03.14. 13:00

Jobb a kolbász, mint a tejbegríz

„Boszorkányos téltemetést” tartottak Bekecsen, ami csakugyan boszorkányosra sikeredett, már ha csak azt nézzük, hogy igazán tél sem volt.

SFL

Kiválóra sikeredtek a bekecsi kolbászok

Fotó: SFL

Bodnár László polgármester talán ezért is gondolta, hogy a maskarás vígasságon, a kiszebáb égetésen, egyáltalán a tradicionális télzáráson túl nem árt, ha becsempésznek a programok közé egy kis gasztronómiát is. 

- A disznóvágás szezonja van, a magyar ember inkább kóstol kolbászt, mint tejbegrízt, legyen akkor kolbásztöltő verseny a porondon. Meghirdettük, számos környékbeli településről érkeztek jelentkezések, így nem csak a helyiek mérték össze tudásukat hagyományos, vagy különleges recepteket felhasználva. Az már csak különlegességnek számít, hogy volt olyan csapat, amelyik a kolbászon kívül véres- és májas hurkát is készített, amolyan nyomaték gyanánt, a kolbászkóstolást megelőzően. Az időjárás remek, együtt van minden egy jó kis szombat délutáni kikapcsolódáshoz – mondta a polgármester.

A rendezvény zenei hangulatáról Rosenthal Péter gondoskodott szintetizátor játékával, majd közönség elé léptek a Lurkó-ház Óvoda apróságai, később Zámbó Krisztián műsorának tapsolhatott a nagyérdemű. A versenyt a „Viridis Pharma” nyerte, a zsűri döntése alapján ez a team készítette a legízletesebb kolbászt, a második helyet Mezőzombor, a harmadikat a Kolbásztöltő Kontárok csapata szerezte meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában