Verseny a javából

2023.03.26. 11:00

Az ország legjobb favágóit keresik Bükkzsércen

Immáron 21. alkalommal rendezi meg 2023-ban az Országos Fakitermelő Bajnokságát a STIHL. A verseny célja a fakitermelés biztonságának fokozása, az előírt védőruházat és felszerelés használatának előmozdítása és a fakitermelő szakma népszerűsítése. Az Észak-Kelet Magyarországi régió versenyét Bükkzsércen, augusztus 26-án rendezik.

ÉM

Juhász István magyar bajnok sportfavágó

Fotó: Veres Viktor

Az előselejtezők legjobbjai végül az országos döntőben mérik majd össze erejüket, tudásukat. A versenyeken főként aktív fakitermelők vesznek részt, de rendre alakulnak csapatok a katasztrófavédelem, tűzoltóság hivatásos állományának tagjaiból is. A sportfavágók kizárólag érvényes motorfűrész-kezelői igazolvánnyal nevezhetnek a STIHL Országos Fakitermelő Bajnokságára. Itt nem elsősorban a szintidő és a pontosság, hanem a biztonságos munkavégzés számít. A hibákra ezúttal is szakavatott versenybírók hívják fel az indulók figyelmét, akiknek a fák kidöntésén kívül minden műveletet versenykörülmények között kell végrehajtaniuk. A regisztrációk a regionális versenyek előtt 2 héttel zárulnak, azaz eddig lehet leadni a jelentkezéseket az adott eseményre.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában