Új lobogó

2023.02.09. 12:00

Az elnök, az örömhír, és az örökös matyó

A legnépszerűbb sportág a helyi szórakoztató ipar részévé vált.

KT

A mezőkövesdi szurkolók az új zászlóval

Fotó: Olvasónktól

A klubelnök, aki egykor szakosztályvezetőként kezdte, majd felépítette a dél-borsodi kisváros futballvárát örömhírrel jelentkezett: „Lobog az új zászló a Mezőkövesd Zsóry FC NB I-es mérkőzésein. A klub támogatásával szurkolóink modern, új jelképpel éltethetik csapatunkat a bajnoki és a Magyar Kupa találkozókon. Számunkra fontos a nézők szimpátiája, hiszen ők azok, akik támogatják csapatunkat és ők varázsolják szebbé a hazai és a vendég meccsek hangulatát” – tudatta Tállai András politikus-sportvezető, a fürdővárosiak élvonalbeli focistáinak elöljárója.

A helyi szórakoztató ipar része lett

„Jómagam évtizedek óta járok az együttes összecsapásaira – mondta Pap Józsefné Borika törzsszurkoló, majd hozzátette: – Nagyon szeretem a focit, a gárdát és a társaságunkat, amely nőként befogadott. Mellesleg nincs sportmentes napom, a televízióban mindent nézek, a labdajátékok közül a kézi-, a röp- és a vízilabda hazai bajnoki és nemzetközi kínálatát egyaránt követem. Gyakran mondogatom, hogy kisvárosunkban mindent visznek a matyó hagyományok és újabban már a legnépszerűbb sportág is felkapaszkodott a helyi szórakoztató iparba. Itt élek, itt nőttem fel és örökös, vagy inkább tősgyökeres matyóként amikor csak tehetem, az úgynevezett kemény mag tagjaival együtt bíztatom a fiúkat abban a gyönyörű stadionban, amelyről gyerekkoromban még nem is álmodhattam.” 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában