Elköszönt

2023.01.26. 11:08

Rablót fogott, életet mentett Hegyalja veteránja

Téglás István ezredes, a Sárospataki Rendőrkapitányság vezetője az állománygyűlés végén díszoklevelet nyújtott át Becskeházi Ferenc főtörzszászlósnak, Tolcsva, Vámosújfalu, Olaszliszka, Erdőhorváti, Komlóska, Óhuta, Középhuta és Újhuta rendelkezési állományba vonuló körzeti megbízottjának, számolt be róla a rendőrség közösségi oldalán.

ÉM

Becskeházi Ferenc a díszoklevéllel

Forrás: Magyar Rendőrség

Fotó: Francz Ilona

„Majdnem meg is könnyeztem. 37 év az 37 év” – ismerte el a hegyaljai veterán, aki katonai szolgálatát követően választotta a rendvédelmi pályát. Eredményei közül kiemelkedik egy 2001. szeptemberi fegyveres rablás megoldása. Forgalom-ellenőrzés során figyelt fel egy nagyhangú autóra, majd amikor elsőként érkezett egy közeli rablás helyszínére, és a sértett elmondta neki, hogy a támadók távozásakor egy autó nagy hanggal indult, tudta, ki volt az egyik elkövető, ami be is igazolódott. 

A főtörzszászlós életet is mentett, amikor kollégájával az utcáról nyaláboltak fel egy ittas helybélit, aki a kihűlés miatt már beszélni sem tudott.

Becskeházi Ferenc szolgálatát több kapitányságvezetői és megyei főkapitányi jutalommal is elismerték. Hét éve főtanácsosi címet adományozott neki a belügyminiszter.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában