Sportsérülés

2022.12.20. 12:00

Japánból a műtőasztalra

Sáfrány Péter először járt a felkelő nap országában és útja felejthetetlen marad számára.

KT

Sáfrány Péter az ötkarikás viadalra vágyik

Fotó: ÉM-archívum

Az MVSC junior cselgáncs világbajnoka két és fél hetet töltött a Távol-Keleten, ahol nagyszerűen érezte magát, majd homok került a gépezetébe.

Először műtik

– Először jártam Japánban és nagyon tetszett nekem az ország – mondta Sáfrány Péter, majd így folytatta: – Remek partnerekkel, technikailag kiváló társakkal dolgoztam a sportág őshazájában, közben rendkívül szorgalmas és tisztelettudó emberekkel találkoztam. Japánt nem lehet Európával és főleg Magyarországgal összehasonlítani, ott minden más, mint a kontinensünkön és nálunk. Szóval pompásan éreztem magam, de ért egy kis baj. Tréning közben a jobb lábamból leszakadt egy porcdarab, amely beakadt a térdkalácsomba, így meg kellett műteni, a beavatkozást Budapesten végezték el. Még soha nem operáltak, ez az első beavatkozásom és az orvosok azzal bíztattak, hogy nem vészes az „ügyem”, a sebészeknek csupán rutinmunka volt. Nem keseredtem el, úgy voltam vele, hogy ha műteni kell, hát csinálják meg, legyek túl rajta minél előbb.

Sáfrány Péter a „késelését” követő egy héttel a tervek szerint már kerékpározhat, teljes kihagyása sem lesz több három hétnél.

– Céljaim így nem változnak – folytatta a miskolci kiválóság. – Ott akarok lenni a 2024-es, párizsi olimpiai játékokon. A francia fővárosba vezető út persze rögös lesz, a kvalifikációs sorozat ugyanis hosszú és akadályokkal nehezítettnek ígérkezik. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában