Jelentés a forgatagból

2022.12.23. 18:30

A végéhez közelít a karácsonyi roham

A zöldség-gyümölcs pultokról szépen fogyott az áru pénteken. A karácsonyi ebéd, sütemény alapanyagait igyekezett mindenki beszerezni.

PGY

Fotó: Ádám János

Lecsengett a bronz-, ezüst- és aranyvasárnapi vásárlási láz, de "természetesen" még a karácsony előtti utolsó napok sem telhetnek el hagyományosan tömegjelenetek nélkül.

A Szenteste előtti nap délutánján csak a döcögős közlekedés fékezte az áradatot és az esti órákra lappangó tartalékot sejtetett a vásárlói létszám a Miskolc Plázában. Voltak különbségek a forgalmazott termékektől függően, de vezettek az illatszer és bizsus boltok. Szép számú érdeklődőt vonzott a népszerű könyvesbolt kínálata is. Kellemes meglepetés volt már az érkezésnél, hogy könnyedén lehetett parkolóhelyet találni az emeletes parkolóban.

Tamara a barátnőjének keresett ajándékot a bizsukínálatban, kicsit meglepve fogadtam a tájékoztatását, hogy a lukasztás nélküli orrpiercing milyen menő. Beszámolója szerint alig tudott választani a széles kínálatból. Állt a sor a drogériában is – a különböző szépítőszerek kedvelt ajándékok sokak szemében.

A termékdömping hátránya számomra megmutatkozott, öt körbe telt, míg ráleltem egy mezei aftershave-re.

Az árak egyébként megdöbbentő szórást mutatnak az alaptermékek között is – a "teszkós" dezodor kétszer annyiba kerül, mint ugyanaz a drogériában – fedeztem fel.

A Búza téri piacon reggel kezdődött a nagyüzem

Néhány árusnál – mint például a halas – délutánra megcsappant a sor. A zöldség-gyümölcs pultokról szépen fogyott az áru. A karácsonyi ebéd, sütemény anyagait igyekezett mindenki beszerezni.

Aranka egy új recept szerint próbálja elkészíteni a karácsonyi beiglit, kicsit izgul is miatta, mert a család komoly beiglifogyasztó és ha közbe jön valami grimbusz, hirtelenjében nem tud újat pattintani – árulta el. Ezért – előrelátásból – készít néhányat a hagyományos technikával, így csökkentve a rizikót. Nem kicsiben dolgozik, várhatóan a tágabb családban 24-en várják a produkcióját.

A hagyományos cikkek mellett a karácsonyfák is szépen fogytak és a rávaló szaloncukorból, díszekből is széles volt a kínálat még pénteken.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában