Este eshet

2022.11.18. 10:49

Olvasóink várják a hóesést

A meteorológiai előrejelzések szerint az első hó megérkezésére meg is van minden esély.

ÉM

Fotó: Bencsik Ádám

Kedden számoltunk be róla, hogy az előrejelzések szerint pénteken megérkezhet az Északi-középhegység magasabban fekvő részeire az idei első hó. Cikkünkben szavazni is tudtak olvasóink arról, hogy várják-e az első havat, amit szép számmal meg is tettek. A többség (54 százalék) nagyon várja a hóesést, míg 36 százaléka a válaszadóknak egyáltalán nem várja a havat. Minden tízedik olvasónk pedig úgy van vele, hogy neki mindegy.

A Köpönyeg.hu friss előrejelzése szerint pénteken borult, párás, reggel ködös idő lesz. Délnyugat felől egyre többfelé várható eső, amit az esti óráktól északkeleten havas eső, hó válthat fel. Az északnyugati szél megélénkül. 5 és 10 fok között alakul a hőmérséklet.

Szombaton marad az erősen felhős ég, de egyre kevesebb helyen fordul elő (átmenetileg) csapadék, mely az Északi-középhegység térségében továbbra is lehet szitálás, havas eső, hószállingózás. Estétől dél felől újabb esőfelhők érkeznek. +5, +6 fok körül alakul a csúcsérték, lehűl az idő. Főleg a nap első felében lehet erős az ÉNy-i szél.

A szavazás végeredménye:

Ön várja már az első hóesést?

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában