Indul a pontvadászat

2022.10.07. 18:00

Hiánypótlás a Maciknál

A játékosokat a lelkesedés és a hoki szeretete hajtja előre.

KT

A Macik OB III.-as együttese

Fotó: KT

A népkerti jégcsarnokot hetente kétszer ismerős arcok veszik birtokukba. Az egykori kiöregedett „sztárok” és azok, akik nem jutnak szerephez a piros-fehérek felnőttalakulatában, immáron a klub OB III.-as együttesében hokizhatnak. 

Ritó László dirigál 

A társaságot – hiánypótlás mottóval – a nyáron hívták életre. A DVTK Jegesmedvék harmadosztályú gárdáját pillanatnyilag tizennyolcan alkotják, létszámuk azonban folyamatosan növekszik, ugyanis az egyik jelentkező hozza magával  a másikat. 

– A fiúk először kipróbálják magukat a tizenegy csapatos OB III.-ban, és ha jól szerepelnek, akkor megcélozzák az OB II.-t – mondta Bíró Ignác, a diósgyőriek szakmai igazgatója, majd hozzátette: – Edzőjük sem akárki: foglalkozásaikat Ritó László, az Erste ligás társaság csatára vezeti. A Laca becenévre hallgató, saját nevelésű sportolónk elvégezte az edzői tanfolyamot, és örömmel vállalta el a gárda szakmai munkájának irányítását. A „harmadikos” Jegesmacik tagdíjat fizetnek, a felszereléseiket maguk állják, az egyesülettől jégfelületet kapnak, és utazási költségüket is a klub állja. A felek abban maradtak, hogy amennyiben a sportszervezet nem képes elegendő pénzt fordítani rájuk, akkor maguk a játékosok nyúlnak mélyebben a zsebükbe azért, hogy a bajnokságban szerepelhessenek. A pontvadászat október végén indul, így néhány héttel a rajtot követően mérhetik le először, hogy hol tartanak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában