Tanfolyam

2022.09.07. 12:00

Öltözködés, viselkedés, borokkal, választékkal

Érdekes témák kerültek napirendre a Palotaszállóban tartott protokoll-továbbképzésen.

KT

A lillafüredi István Nádor Borlovagrend fejtágítóval összekapcsolt csoportos lazulást rendezett a patinás hotel falai között. 

Sokat tanultak 

– A Magyarországi Borrendek Országos Szövetségével közösen szerveztük a tanfolyamot, amelyen húsz hazai borrend képviseletében hatvanan vettek részt – mondta Buksa Éva, a miskolci borlovagrend illemfelelőse. – Vendégeink között volt Hossó Nikoletta protokollszakértő és Koska János gasztronómus tréner. Tartalmas előadásokat hallottunk, sok új és hasznos információval gazdagodtunk. Megtudtuk, hogy a rendezvényekhez miként kell alkalmazkodnunk, milyen ruhákat kell magunkra öltenünk, és szakértőnk hosszan ecsetelte, hogy például egy vacsorára milyen menüsort érdemes összeállítani. Azt természetesen tudtuk, hogy a különböző finomságokhoz más és más borok passzolnak, de a mondás szerint az ördög a részletekben lakik. Olyan fogásokat tanultunk, amelyekkel eddig nem voltunk tisztában, az elhangzottak pedig segíteni fognak nekünk abban, hogy akár vendéglátóként, akár vendégként az elvárhatónak megfelelően járjunk el, vagy éppen viselkedjünk. 

(A boírtóképen: Hossó Nikoletta és Buksa Éva a Miskolci Méteres Borral | Fotó: Olvasónktól)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában