Bochkorék Miskolcon

2022.09.30. 09:19

Élő műsor felhőszakadásban is (Frissítve fotókkal, videókkal!)

A heves eső ellenére is kitartó és lelkes közönsége volt péntek reggel a műsornak Bochkoréknál, az országos turné miskolci állomásán.

PN

Jó reggelt, Miskolc!

Fotó: Ádám János

A Retró Rádió reggeli műsorába időnként a hangos zivatar is behallatszott, de ez nem vette el a műsorvezetők, Bochkor Gábor és Lovász László kedvét, ahogy a kitartó hallgatókét sem, akik az Estike utcában, a sportpályánál hallgathatták élőben kedvenceiket.

Mint arról már korábban beszámoltunk, pénteken reggel az Estike utcából jelentkezett az ország piacvezető reggeli műsora, amelyben egy ismert miskolci zenekar, a Bíborszél is fellépett.

„A Bükk lábától a Sajóig ér, amit itt kaptál, mindig benned él. Mindegy, bárhol is folytatod, neked Miskolc mindig az otthonod!” Miskolc című dalát is eljátszotta élőben a Bíborszél. 

Bochkorék Fábián Zsolttal, a csapat énekesével is beszélgettek. 

- Nekünk ez a Miskolc dal – amit nagyon sokan ismernek és szeretnek –, a hovatartozást jelenti. Van egy ilyen mondás, hogy mindenki borsodi szeretne lenni, úgy gondolom, ebben a régióban ez az identitás nagyon erős – fogalmazott Fábián Zsolt. 

Természetesen a dalban felcsendült a „Nem érdekel más, csak a Diósgyőr, csak a Diósgyőr” sor is, ezt és a refrént is nagyon sokan a zenekarral együtt énekelték a helyszínen.

Az adásból kiderült, hogyan lett a gitárleckéken gondolkodó, később dobos karriert kezdő Fábián Zsoltból énekes. A testvére ugyanis elcserélte gitárját egy dupla Deep Purple lemezre, majd dobfelszerelése égett bent egy miskolctapolcai épületben.

- Folyamatosan dolgozunk, és azt is sikernek könyveljük el, hogy ennyi év után is létező zenekar vagyunk, és ennyien kíváncsiak ránk, és ennyien szeretnek – mondta a reggeli műsorban a Bíborszél énekese.

Miért Miskolc?
„Miskolci szeretnék lenni”, "Körmendiként is beleborzongok ebbe a dalba” – írták sms-ben a hallgatók Bochkoréknak, miután az országos műsorban elhangzott a Bíborszék dala.

Videós tartalmaink továbbra is megtalálhatóak a YouTube csatornánkon.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában