Magyar siker

2022.07.05. 19:00

Rekkenő forróságban gyűrte le a kilométereket a miskolci Szaniszló Máté

Kollégánk Miskolcon nevelkedett sportember fia nagyot alakított a francia Riviéra legnagyobb városában.

Kolodzey Tamás

Fotó: olvasónktól

A bányamérnök Szaniszló Máté újra hallatott magáról.

A harmincnégy esztendős, Miskolcon nevelkedett sport­ember Nizzában középtávú triatlonversenyen állt rajthoz, és a népes mezőnyben kategóriájában az ötödik helyet szerezte meg. 

Forróság és erős szél 

– Úszásban 1,9 kilométert kellett megtennem, kerékpárral 90-et, futásban pedig 21-et teljesítettem a rekkenő hőségben – kezdte a harmincnégy éves versenyző, akinek édesapja, Szaniszló Bálint lapunk szerkesztője. – A kerékpáros pályában a szintemelkedés volt a legnehezebb: embert próbálónak bizonyult a táv alatti 1400 méter. A tengerparti futás során a forróság és az erős szél nagyon megnehezítette a dolgomat. Egyébként kétezren álltunk rajthoz, szóval a magam ötödik fokozata elég jó teljesítmény.

Megtudtuk, hogy a mérnök úr heti tizenöt órát tréningezik, s mindezt munkája és családja mellett teszi.

– Némi logisztika és egyeztetés kérdése az egész – folytatta nevetve, majd elárulta, hogy milyen feladatok várnak rá az elkövetkezendő hetekben: – Eredményemmel jó visszajelzést kaptam az erőállapotomról és a felkészülésemről. Augusztus 14-én Kazahsztánban ugyancsak Ironman versenyen indulok, a gyorsan fejlődő egykori szovjet tagköztársaságban 3,8 kilométer úszás, 180 kilométer kerékpározás és 42 kilométer futás vár rám. A nizzai produkciómmal mellesleg lehetőséget kaptam arra, hogy Amerikában szerepeljek, a Utah állambeli középtávú világbajnokság azonban már túl sok lenne nekem a hivatali teendőim és a családom mellett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában