Turisztika

2022.07.27. 18:00

Már az ausztrálok is felfedezték Zemplént

Horváth Jenő szerint Zemplén némi marketingmunkával komoly sikereket érhetne el nagyobb nemzetközi turisztikai szinteken is.

BSZA

A Tokaji borvidéket, valamint Zemplén értékeit ajánlja látogatóinak egy több százezer követővel rendelkező ausztrál utazási portál. A traveller.com.au cikkében olyan 10 európai úti célt ajánl, amelyek kevésbé ismertek a nemzetközi turisztikai porondon, mégis kiváló kikapcsolódást nyújthatnak az ausztrál utazóknak is. 

A sorban elsőként ajánlják Zemplént. Írásukban megfogalmazzák: a borvidék édes borait annyira szeretik a magyarok, hogy még a himnuszukban is megéneklik. Ajánlójukban kiemelik a térség szépségét, a látványos szőlőültetvényeket, a freskókkal díszített középkori templomokat, valamint a romantikus várakat. A cikket a füzéri vár fotójával illusztrálja a honlap. Zemplén olyan térségekkel került egy platformra az utazási ajánlóban, mint például az ausztriai Wachau, a Finn-tóvidék, a portugál Alentejo, a spanyolországi Aragónia, a szlovákiai Magas-Tátra, a svájci Enga­din vagy a németországi Tauber-völgy. 

Közös marketing 

Az ausztrál utazási portál ajánlójára Horváth Jenő, Füzér polgármestere, a Felső-magyarországi Várak Egyesületének elnöke hívta fel lapunk figyelmét. Mint elmondta, nem is gondolnánk, hogy mások, például akár közel 14 ezer kilométeres távolságról az ausztrálok milyen sokra tartják Zemplén értékeit. Mindezt ráadásul mindenféle marketingtevékenység nélkül sikerült elérni – tette hozzá. 
Véleménye szerint ezek alapján a Tokaji borvidék, valamint a természeti szépségekkel és különleges várakkal, kastélyokkal teli Zemplén némi marketingmunkával komoly sikereket érhetne el nagyobb nemzetközi turisztikai szinteken is. Ennek érdekében megkeresi a térség polgármestereit, hogy közösen próbáljanak ehhez lehetőséget keresni. 

A füzéri polgármester úgy véli: a történtekre alapozva a Magyar Turisztikai Ügynökséggel is megpróbálnak együttműködni, hogy együttesen ajánlják a nemzetközi – elsősorban angolszász – területeken a borvidéket és a zempléni értékeket az idegenforgalmi érdeklődés erősítése érdekében.

(A borítóképen: Füzér vára | Fotó: BSZA)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában