Élményfürdő

2022.07.31. 11:30

Éjszakai csobbanás - fotókkal

Megyénk két fürdőhelye csatlakozott az idei rendhagyó Strandok Éjszakájához.

ÉM

A miskolci Ellipsumban is élvezhették a látogatók az éjszakai fürdőzés örömeit

Fotó: Vajda János

Az éjszakai fürdőzők kedvelőit nem csak meghosszabbított nyitva tartás, hanem különféle programok és kedvezmények is várták szombaton, a tizenharmadik alkalommal megrendezett Strandok Éjszakáján, melyhez több mint negyven fürdő csatlakozott hazánk minden részéből. 

Megyénkből az Ellipsum élményfürdő és a Mályi zip’s plázs vett részt a programban. 

A kezdeményezés célja a kezdetektől az volt, hogy megismertesse a magyar fürdőket és fürdőkultúrát a hazai és a nemzetközi nagyközönséggel. Több fürdő kedvezményes belépővel és hosszított nyitva tartással fogadta a fürdőzni és bulizni vágyókat. Akár hajnal kettőig is gyönyörködhettek a látogatók a csillagos égben a termálmedencében üldögélve. 

A hazai fürdők kipróbálására, megismerésére remek alkalmat jelent a július 30-i, szombat esti Strandok Éjszakája - erről Balogh Zoltán a Magyar Fürdőszövetség főtitkára nyilatkozott az Észak-Magyarországnak. 

- A fürdőszövetség, annak idején egy meteorraj átvonulásához kötötte a strandok éjszakáját, innen ered az időzítés. Az utolsó békeévad 2019-ben volt, ahhoz képest a forgalom még nem tért vissza a normál kerékvágásba. A külföldi turisták száma az észak-magyarországi régiót tekintve lényegesen kisebb mint korábban, a keleti országrészben főleg az orosz-ukrán háború miatt – mutatott rá Balogh Zoltán, aki azt is elmondta, hogy a bizonytalan a külföldi turizmus helyzete - a reptéri sztrájkok, a járványhelyzet miatt -, így inkább a belföldi úti célokat választják a magyarok. De ezek még mindig nem pótolják a külföldi turistaforgalom bevételeit. 

- A strandok éjszakáján az a tapasztalat, hogy sokkal nagyobb a forgalom, mivel olyanok is meglátogatják a fürdőhelyeket, akik nem szokták – húzta alá a Magyar Fürdőszövetség főtitkára, aki arra is kitért, hogy tudják az emberek: ilyenkor különleges programokkal készülnek a fürdőhelyek, ezért is örvend nagy népszerűségnek az országos program.

Rendhagyó programok

- Mi először csatlakoztunk a strandok éjszakájához és unikális programmal készültünk a vendégeinknek. Mi vagyunk az országban az egyetlenek, ahol kültéri szaunák állnak a a pihenni vágyók rendelkezésére – nyilatkozta az Észak-Magyarországnak Halász Norbert, a Mályi Zip’s plázs üzemeltetője. - Minden órában tartottunk egy-egy különleges szauna szeánszot, ezeket este nyolc órától egészen éjfélig biztosítottunk – mondta Halász Norbert. - A természetes vizeknek van a legnagyobb jövője, a koronavírus járvány után a természet felé fordulás egyre jelentősebb a turisták körében, de úgy gondolom, hogy jó minőségű gasztronómiával feldobható egy-egy szabadvízi strand – osztotta meg a véleményét Halász Norbert. 

A legnépszerűbb vidéki termálfürdők és strandok

A teljes 2021-es vendégforgalom alapján, a vendégéjszakák száma szerint

1. Hajdúszoboszló: 521 524

2. Hévíz: 497 979

3. Zalakaros: 386 548

4. Bük: 316 469

5. Sárvár: 307 094

6. Szeged: 278 741

7. Miskolc (Miskolctapolca): 271 439

8. Gyula: 246 779

9. Debrecen: 229 694

10. Eger: 226 823 

(Forrás: Hellovidék.hu)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában