Vadételfőző verseny

2022.06.11. 17:00

Végleg elnyerték a vándordíjat Kácson

Esőben kezdődött, jó idővel ért véget a vadfőző verseny a múlt hétvégén.

ÉM

Huszonegyedik alkalommal rendeztek vadételfőző versenyt Kácson. Idén harmincegy csapat nevezett be, amelyek félszáz különféle ételt főztek, ezenkívül az első alkalommal meghirdetett süteményversenyen húszféle finomságot bírált el a zsűri. A fődíjat a Tiszai Hajósok csapata vitte el tárcsás dámszarvasával és különleges köreteivel. A csapat harmadik alkalommal győzött, így véglegesen elnyerte a Vándor Fakanál díjat. 

Gazdag program 

Második helyezett a Kincses csapat erdő-mező termékei fantázianevű étele, rántott őznyelvvel és különleges körettel. A harmadik helyet Gabó csapata nyerte el grillezett szarvasbélszínnel és fácánhúslevessel. A sütemények közt az első díjat Molnár Zoltánné kapros túrós bélese kapta meg. 

A fesztiválon köszöntőt mondott Gácsi Jánosné polgármester és Bánné dr. Gál Boglárka, a megyei közgyűlés elnöke. A programok között több koncert és táncos fellépés is volt, így zenélt és énekelt az Agyagbanda, a Kácsi Hársfavirág Népdalkör, a Hungarocell, Bódi Guszti és Margó, valamint Zalay Lídia és Egri József. Táncos műsort mutatott be a Dance Lit Hiphop, illetve a Matyó Néptáncegyüttes. A napot Kovács János retró diszkója zárta.

(A borítóképen: Rotyogott a finomság a kondérban | Fotó: Ulvicki Tamás)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában