Jegyzet

2022.06.16. 11:30

Vakáció

Nagy-Hankó Krisztina

Azt az izgalmat sosem felejtem el, amikor kisiskolás koromban gyűltek a táblán a kréta összes színével gondosan felrajzolt betűk a „vakáció” szóban. Ó-IÓ-CIÓ-ÁCIÓ-KÁCIÓ-AKÁCIÓ-VAKÁCIÓ! Hét nap, amely elválasztott a várva várt nyártól. Viszont ez a pár nap két és fél hónapra az osztálytársaktól is elválasztott. Legalábbis nem olyan sűrűn találkoztunk, mint szeptembertől júniusig. Kisebb korunkban persze a napközis táborokban még sokan együtt voltunk a sulis csapatból, de aztán jöttek a családi nyaralások, a strandszezon, hogy aztán legyen mit elmesélni, ha újra találkozunk az új tanévben „egy évvel öregebben”. 

Valójában nem lettünk öregebbek, inkább csak barnább lett a bőrünk a nap sugaraitól, és kipihentük a dolgozatokat, felmérőket, feleléseket, hogy aztán újult erővel folytassuk. Tele voltunk élményekkel, a nyáron történt eseményekkel feltöltődve. Kívánom, hogy ezt tapasztalják meg a mostani iskolás gyermekek és fiatalok is, akik remélhetőleg kiszakadnak a négy fal és a digitális képernyők fogságából erre a két és fél hónapra! 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában