Katasztrófavédelmi horgászverseny

2022.06.12. 16:00

Tömlő helyett botot ragadtak

Tizennyolc csapat versengett a horgászvándorkupáért.

ÉM

Ózdon üdvözölhették egymást az ismerős horgásztársak | Fotó: Dojcsák Dávid

Nyolcadik alkalommal rendezte meg a Stégmester elnevezésű katasztrófavédelmi horgászversenyt az Országos Katasztrófavédelmi Sportegyesület és a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság. 

Két év kihagyás után ismét Ózdon üdvözölhették egymást a már ismerős horgásztársak, hogy próbára tegyék a szerencséjüket, és elhódítsák a legjobbaknak járó vándorkupát, amelyet legutóbb a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Compó Vadászok csapata vihetett haza. A huszonnégy órás verseny megnyitóján Lipták Attila tűzoltó dandártábornok, megyei katasztrófavédelmi igazgató köszöntötte a versenyzőket, jó időt és szerencsét kívánva nekik. 

A tapasztalt stégmesterek számára már ismertek voltak a szabályok, de az újoncoknak sem volt nehéz elsajátítani ezeket. Elég volt annyit megjegyezni, hogy egy horgászfelszereléssel kell minél több és nagyobb halat kifogni, illetve azt, hogy a ragadozók nem számítanak bele a mérlegelésbe. 

A háromfős csapatok közül a legtöbben a fenekező horgászat különböző változataival próbáltak szerencsét, néhányan úszós felszerelést használtak. A horgászok mindvégig ügyeltek a kifogott halak épségére. Azért, hogy minél kevesebb sérülést okozzanak nekik, a szakáll nélküli horog mellett kötelező volt a merítőszák és a matrac használata, a horog által okozott sebet pedig minden esetben fertőtleníteni kellett. 

A tizennyolc csapat huszonnégy óra alatt összesen 759,81 kilogramm halat fogott. Szent-Királyi László tűzoltó ezredes, a kazincbarcikai katasztrófavédelmi kirendeltség vezetője adta át a díjakat a legsikeresebb csapatoknak. I. helyezett lett Borsod-Abaúj-Zemplén megye, Sógorok és Parancsnok Buli Team (106,75 kilogramm hal), II. helyezett: Jász-Nagykun-Szolnok megye, Szolnoki Kormoránok csapata (95,38 kilogramm hal), III. helyezett: Jász-Nagykun-Szolnok megye, Compó Vadászok (94,97 kilogramm hal). A legnagyobb (15,98 kilós) halért járó elismerést Boros Barna, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság FKI Zugló csapatának tagja vehette át. A legtöbb halat (91,94 kilót) Balázs Péter, az Ózdi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság Sógorok és Parancsnok Buli Team csapatának tagja fogta. A „Stégmester” vándorkupa egy évre az ózdi tűzoltókhoz került.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában