93. Ünnepi Könyvhét és 21. Gyermekkönyvnapok

2022.06.02. 11:46

Olvasni hasznos – ezt üzeni az idei könyvhét a miskolci könyvtéren

Szokott időben, szokott helyen rendezik meg az ünnepi könyvhetet Miskolcon – a hír értékét az adja, hogy két év járvány miatti kitérőt követően térhetnek vissza a hagyományhoz a szervezők.

ÉM

Forrás: Ádám János

Erről a június 9-től június 11-ig tartó 93. Ünnepi Könyvhét és 21. Gyermekkönyvnapok programjait ismertető csütörtöki sajtótájékoztatón osztottak meg részleteket. Hangsúlyos mondat világított rá a könyvhét céljára: az olvasás hasznosságára szeretnék felhívni a figyelmet.

Köszönet Supka Gézának és a mai könyvtárosoknak

A miskolci Erzsébet téren, ahol a jövő héten már könyves pavilonok állnak majd, most Varga Andrea alpolgármester emlékezett a múltra, egyebek között Supka Géza érdemeire – ő kezdeményezte 1927. június 5-én, pünkösd vasárnapján a magyar könyvnapok megszervezését. Kijutott a köszönetből a hagyomány életben tartásán napjainkban is fáradozóknak: minden könyvtári dolgozónak. 

A programokat Varga Gábor, a II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár igazgatója ismertette. Itt most azt emeljük ki, hogy az Erzsébet téren a könyvkiadásban és -terjesztésben érdekeltek lesznek jelen a kínálatukkal, ugyanitt délutánonként – az estébe hajlóan – kulturális programok, a figyelmet a helyi értékekre irányító beszélgetések zajlanak majd. Ugyanakkor a megyei könyvtárban is lesznek majd rendezvények. Például Szabó T. Anna József Attila-díjas író, költő, műfordító a Könyvtéren (Erzsébet téren) nyitja meg a könyvhetet június 9-én, csütörtökön délután fél 4-kor, majd délután 5-kor a könyvtárban író-olvasó találkozó vendége lesz.

Kérdésünkre válaszolva Varga Gábor elmondta: tudomása szerint a könyvhétre megjelenő valamennyi kötet kapható lesz Miskolcon.

A könyvheti programokról itt lehet tájékozódni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában