Időjárás

2022.06.04. 08:08

Mutatjuk a hétvégi időjárást

Zivatar vagy kánikula lesz a hétvégén? Elhoztunk az időjárás jelentést, ne maradj le róla!

Fotó: Shutterstock

Szombat első felében a középső, majd egyre inkább csak a keleti megyékben lehet felhős idő, és itt alakulhat ki zápor, zivatar. Ezzel együtt nyugat felől gyorsan csökken a felhőzet, legkésőbb a keleti határszélen - hozzávetőlegesen a déli órákban - is kisüt a nap. Napközben újra gomolyfelhők képződnek, amelyekből kevés helyen alakulhat ki helyi jelleggel zápor, zivatar, majd estétől a nyugati megyékben van esély újra konvektív csapadékra. Az északnyugati szél időnként megélénkül, zivatarok környezetében erős, viharos széllökések is lehetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet 25 és 32 fok között valószínű.

Vasárnap napos időre számíthatunk kevés felhővel. Délutántól a nyugati országrész fölé vastagabb felhők sodródhatnak, ott estétől zápor, zivatar már kialakulhat. Az északi szél megélénkül, az északkeleti megyékben erős széllökés is lehet. A hőmérséklet hajnalban általában 13, 18 fok között alakul, de az északi völgyekben 10, 12 fok is lehet. Délután 25, 30 fok várható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában