Miskolc

2022.06.15. 19:00

Kutyakeresztelő a baráthegyieknél

Már hathetesen látszik a kiskutyák jelleme, ezért ilyenkor tartják a vakvezető-csemeték névadóját.

Detzky Anna

Forrás: Olvasónktól

Sikeres tenyész­programot dolgozott ki és működtet 4 éve a Baráthegyi Vakvezető és Segítő Kutya Iskola Alapítvány, ahol a kislabradorok tiszta vérvonalú vakvezető felmenőktől származnak. Jelenleg összesen 19 kölyök nevelkedik a kutyaiskolában.

40-50 fős várólista 

A most hathetes, három hónapos és hat hónapos kölykök mind tenyésztési programjukban születtek – írja közleményében a szervezet. – Magyarországon több vakvezető kutyára lenne szükség, sokan várakoznak hű társra az alapítványnál. A várólista átlagosan 40-50 fős. Jelenleg tizenkét felnőtt kutya áll kiképzés alatt. Ha minden a tervek szerint halad, akkor 30 kölyök fog megszületni ebben az évben, amelyekből 2023-ban vakvezető kutya válhat.

Közönségszavazattal 

Húsvétkor jött világra a 11. alom, és nemrégen elérkezett a hathetes apróságok névadója. Calgary anyakutya öt kölyöknek – két sárga szukának, két fekete és egy sárga kannak – adott életet. A kutyaiskola közösségi oldalára sok névötletet küldtek be a követők. Ezek közül sorsolta ki Bóbita kutyus a legfiatalabb generáció neveit. A „Z-Zs” kezdőbetűs alom kölykeit így fogják hívni: Zseton, Zsálya, Zenit, Zengő és Zorka. A Zseton nevet az elsőszülött fekete kan kapta. Kedves, bújós, imádja, amikor a pocakját simogatják. A bundája olyan selymes, hogy nehéz neki ellenállni. Egy sárga színű szuka született másodiknak. Érzékeny lelkű, barátságos és emberszerető. Úgy fogják hívni, hogy Zsálya. 

Zenit, Zengő és Zorka 

A fekete kan harmadiknak született, ő a legnagyobb termetű. Ennek a kisfiúnak szép, ráncos a pofija. Erős a csontozata, és a szőre rövidebb, mint a testvéreinek. Az érdekesen csengő Zenit név lett az övé. 

A negyedik kiskutya az egyetlen sárga kan az alomban. Nagy termetű, határozott egyéniség, mindig tudja, mit akar. Ezentúl Zengőnek szólítják majd. Az ötödik egy sárga kislány. Nagyon vagány, emberbarát, puszis kiskutya. Finom szőre van. Illik hozzá a Zorka név.

(A borítóképen: Z betűvel kezdődik ennek a kutyusnak a neve is)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában